13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăGDPRRent a car, aspecte practice (P)

Rent a car, aspecte practice (P)

La prima vedere, inchirierea unei masini presupune doar alegerea unui anume tip de autovehicul, completarea unui formular online, dacă inchirierea se face printr-o rezervare pe internet, plata si ridicarea masinii. Adevarata „muncă” de aici incepe. Fiecare etapă are cateva mici detalii de care viitorul client trebuie sa tina seama.

Inchierierea de masini pe internet e cea mai simpla forma de inchiriere, incheindu-se intr-un timp foarte scurt. Prin felul acesta de inchiriere clientul poate avea o vedere de ansamblu asupra firmei de la care va inchiria, asupra preturilor si mai ales asupra conditiilor impuse de firma celor cu care lucreaza.

Un exemplu practic, de firma care si-a dezvoltat pagina web si felul de a relationa cu clientii, de-a lungul celor zece ani de furnizare servicii rent a car Bucuresti, este Kamo Auto Expert S.R.L. Astfel, din pagina de garda a site-ului, vizitatorul se poate informa despre istoricul firmei si despre cum vad administratorii firmei afacerea rent a car si relatiile cu clientii.

Dupa citirea primei pagini, a informatiilor legate de firma si a preturilor practicate, fiindca partea financiară, asa cum e normal, e foarte importanta, urmeaza deschiderea paginii „clauze contractuale”.Aici, clientul poate afla conditiile pe care o persoana trebuie sa le indeplineasca pentru a putea inchiria o masina de la firma respectiva. In general, conditiile au legatura cu varsta, in unele cazuri cu perioada de timp care s-a scurs de la obtinerea permisului auto. Daca permisul de conducere e valabil, la fel cartea de identitate sau pasaportul, atunci poate face o rezervare la firma aleasa.

In atentia viitorilor clienti: daca suma de bani pretinsa de o firma oarecare e mica, sub media pietei, atunci mare atentie la taxele ascunse! Fiindca media costurilor de pe piata e rezultatul raportului cost/calitate al majoritatii firmelor de pe piata. Daca o firma e multumita cu sume mici, sau are o calitate a serviciilor furnizate slabă, sau la sfarsit va pretinde alte sume, pentru a echivala. Pe langa costurile legate de inchiriere, care acopera rca, tva, rovigneta si asistenta rutiere, firma cere clientului o suma de bani, numita „garantie” este de fapt fransiza, si urmeaza sa fie blocata in contul clientului pana la returnarea masinii. Exista si posibilitatea depunerii unei sume de cash drept garantie, in conditii acceptate de firma.

Pentru evitarea unor situatii neplacute, cel care vrea sa inchirieze trebuie sa fie atent la felul in care e redactata pagina de clauze contractuale. Termenii folositi si expresiile din text trebuie sa fie clare si sa nu permita interpretari rauvoitoare.

Dupa citirea conditiilor si gasirea masinii dorite in partea, clientul urmeaza să completeze formularul si sa primeasca un e-mail si un telefon de confirmare a rezervarii. Daca nu urmeaza alte modificari ale cererii din partea clientului, legate de extra optiuni ale masinii, cum ar fi scaun pentru copii sau GPS, suma care i s-a comunicat acestuia din partea firmei de inchirieri auto Bucuresti ramane neschimbata pana la incheierea actelor de inchiriere, de la punctul din care clientul a solicitat sa ii fie predata masina. 

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă