22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRRFI România își lansează noul site

RFI România își lansează noul site

Acest nou site prezintă o ergonomie complet revizuită şi modernizată, care facilitează ascultarea radioului online, precum şi a tuturor jurnalelor de ştiri şi programelor sale în reluare. Noul mod de navigare se adaptează tuturor suporturilor şi simplifică accesul la conţinuturi a căror tematică şi ierarhizare au fost regândite.

Un site intuitiv care se adaptează la toate suporturile

Datorită adaptabilităţii sale la toate suporturile mobile şi tablete, acest site RFI răspunde evoluţiei consumului de intenet în mişcare peste tot în lume. Versiunea mobilă a site-ului, la fel de bogată ca şi cea disponibilă pentru desktop-uri, oferă modalităţi optimizate de navigare. Bara de meniu a primei pagini propune o versiune simplificată a site-urilor, facilitând astfel experienţa digitală a vizitatorilor.

Un nou audio player care aduce radioul în centrul site-ului

Prezenţa în partea de sus a www.rfi.ro, a noului audio player permite ascultarea în direct a RFI România, RFI Monde şi RFI Musique, 24 de ore din 24. Cu un singur clic, vizitatorii au acces la ultimele jurnale de ştiri în limba română şi pot asculta partea esenţială a programelor RFI România: Invitatul dimineţii.

Conţinuturi mai accesibile şi noutăţi

În plus faţă de toate conţinuturile tip radio, redacţiile din Bucureşti şi Paris ale RFI România propun zeci de articole exclusive în fiecare zi legate de actualitatea internaţională, culturală, sportivă, economică.

Sub meniu, „Subiectele zilei” oferă o panoramă unică asupra principalelor subiecte de actualitate. Prezentarea tip carusel permite evidenţierea dosarelor redacţiei, mergând mai departe în înţelegerea actualităţii. Tab-urile specifice conduc la aprofundarea fiecărui subiect.

Prima pagină şi structura site-ului au fost regândite pentru o mai bună accesibilitate la bogăţia de conţinut. Partea centrală a site-ului oferă un acces direct la cele 21 de subiecte principale de actualitate selectate de redacţie.

Subiectele alese de redacţia română din Paris sunt disponibile în rubrica „Special Paris”, tot cu ajutorul unui carusel cu navigare orizontală, săgeţile laterale permiţând trecerea de la un articol la celălalt. 

 

Blogurile redacţiei despre mediu, agricultură sau muzică au o vizibilitate sporită, ca şi materialele video. Astfel, conţinuturile RFI în limba română de pe You Tube pot fi accesate cu uşurinţă printr-o pagină dedicată.

În fine, muzica franceză îşi are acum locul său, pe prima pagină, prin intermediul blogului muzica.rfi.ro care se reînnoieşte la rândul său.

Interactivitate

Interactivitatea ocupă un loc esenţial în acest proiect. Vizitatorii pot posta în continuare mesaje scrise prin Disqus, un modul original de comentarii cu o interfaţă clară şi organizată. Acesta permite conectarea prin Facebook/Google+/Twitter/Disqus sau anonim, oferind posibilitatea de a posta imagini cât şi de a nota comentarii.

O nouă prezentare

Roşul, culoarea siglei RFI, este asociat cu negru şi gri pentru mai multă eleganţă. De asemenea, s-a pus accent pe imagini, mai ales cele care ilustrează articolele, acum într-un format mai mare. Prima pagină este mai sobră şi mai clară.

Performanţele rfi.ro

RFI România a generat peste 101.000 vizite în medie pe lună pe toate mediile noi în 2014, în creştere cu 60% faţă de 2013, tendinţă care se confirmă şi în 2015. RFI România reuneşte de asemenea peste 12.500 de fani Facebook şi 8.000 de abonaţi pe Twitter 

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă