10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăGDPRSchimbările pe care le poți aduce stilului tău de viață, care te...

Schimbările pe care le poți aduce stilului tău de viață, care te vor ajuta să fii mult mai sănătos și energic în activitățile zilnice

Sănătatea organismului nostru ar trebui să fie prioritară, pentru că ea reprezintă baza, fundația noastră, fără de care toate celelalte „construcții” ale vieții se pot dărâmă la cea mai mică adiere de vânt. Din păcate numărul persoanelor preocupate de acest aspect al vieții lor este unul destul de redus, chiar dacă în ultimii ani au început să se simtă ceva mișcări spre direcția cea bună.

Discuțiile legate de acest subiect s-au mai purtat, și nu de puține ori (după cum poți observa pe aproape oricare forum de păreri pe care îl accesezi), iar aproape de fiecare dată se ajunge la aceleași concluzii, pe care le poți vedea mai jos.

Fii atent la produsele pe care le alegi din supermarket-uri!

Nu degeaba se spune că ești ceea ce mănânci. În funcție de cât de bine știi să îți alegi de pe rafturile magazinelor doar acele produse pentru sanatatea ta, care te pot ajuta în menținerea în parametri optimi a funcțiilor organismului tău, o să te simți mai plin de energie sau mai epuizat.

Acest aspect este foarte ușor de observat în perioadele în care ai de depus un efort mai mare (ca de exemplu pregătirea pentru examene) atunci când, dacă de exemplu mănânci o pizza chiar înainte de a te apuca de învățat, productivitatea ta începe să tindă spre 0. Renunță la mâncărurile foarte grase, precum și la cele de tip fast food, iar sucurile acidulate ar trebui să iasă și ele din meniul zilnic.

Trezește-te de dimineață și încetează să mai sari peste micul dejun

Toate studiile arată că cei care se trezesc de dimineață tind să fie mult mai energici pe parcursul întregii zile, precum și să fie mult mai productivi. Desigur, acest lucru este valabil doar atunci când ne băgăm la somn la o oră decentă, nu cânt pierdem nopțile prin cluburi și ajungem acasă dimineața.

Dacă te trezești de dimineața o să ai un plus la capitolul timp, în care îți vei putea face agenda pentru ziua care tocmai a început, îți poți pregăti un mic dejun sănătos și care își va da un boost enorm, și poți să faci câteva excerciții fizice care să îți „trezească” corpul și să își revină după cele câteva ore bune în care a stat doar culcat.

Ceea ce trebuie tu să reții neapărat este următorul lucru: niciodată să NU sari peste micul dejun! După o noapte întreaga în care corpul tău a fost privat de măncare și lichide care să îl hidrateze este absolut normal ca imediat ce ai deschis ochii să bei o cană de apă și să îi oferi corpului tău toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a începe în forță ziua și pentru a te menține sătul pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Sunt atatea studii pe internet care îți pot spune și demonstra de ce este atât de importantă această masă încât nici nu are rost să mai dezvoltăm noi subiectul.

Rărește nopțile pierdute în cluburi și renunță la excesul de alcool

Da, știm, îți place să „petreci”, dar poți să faci acest lucru și fără a-ți afecta foarte mult sănătatea. Dacă în timpul studenției nu simți că un asemenea stil de viață te poate afecta în mod negativ, odată cu trecerea anilor o să poți observa cum efectele încep să își facă apariția, mai ales dacă continui să abuzezi de alcool și nopțile nedormite.

Asta nu înseamnă că trebuie să te izolezi și să nu mai ieși deloc din casă, ci să încerci să te limitezi la doar câteva astfel de „nopți albe” pe lună. O să poți observa cum organismul îți va mulțumi foarte repede pentru decizia pe care ai luat-o.

Petrece mai mult timp în preajma persoanelor agreabile ție, care te fac să te simți bine

Sănatatea psihică este la fel de important ca cea fizică, cele două mergând practic mână în mână. Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face pentru a scăpa de stres și pentru a fi mai fericiti este reprezentat de petrecerea timpului nostru liber (și nu numai) în compania unor persoane agreabile, care ne fac să ne simțim fericiți ori de câte ori intrăm în contact cu ele. În această categorie putem include familia, prietenii noștri cei mai buni, anumiți colegi de la locul de muncă și așa mai departe.

Realizarea de activități împreună, ca de exemplu plimbări prin parcuri, excursii, o ieșire pe terasă ori la un restaurant – iar exemplele pot continua – ajută enorm de mult în eliminarea stresului și ține la distanță depresia, una dintre problemele specifice secolului XXI, care a început să afecteze din ce în ce mai mulți oameni.

 

 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă