17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRSfaturi utile ca sa te bucuri de o agricultura mecanizata la nivel...

Sfaturi utile ca sa te bucuri de o agricultura mecanizata la nivel de parcela

Sunt multe persoane care si-ar dori sa devina mici agricultori, cu terenuri de cateva mii de metri patrati sau poate cateva hectare. Legume proaspete, cultivate dupa metode bio, pomi fructiferi cu un minim de substante chimice sau fanete care sa asigure hrana unui numar redus de animale pot fi suficiente motive pentru a cumpara o parcela de pamant, mai ales ca preturile sunt destul de mici. Problema vine, insa, la realizarea lucrarilor agricole intr-un mod eficient, moment in care multi dau inapoi, nedorind sa isi petreaca zile intregi folosind sapa sau lopata si nici sa plateasca sume enorme platind zeci de oameni care sa lucreze pamantul.

Esti si tu in aceeasi situatie?

Trebuie sa stii ca agricultura mecanizata se poate face eficient si la nivel de parcela cu ajutorul utilajelor special proiectate si concepute pentru suprafete mici si medii. Daca nu ai auzit inca de motocultoare, motocositoare sau atomizoare, este timpul sa intri pe site-ul magazinului online o-mac.ro, specializat in comercializarea utilajelor care te pot ajuta sa faci o agricultura performanta la costuri rezonabile.

O mare parte din lucrarile agricole pot fi efectuate de un motocultor. De la sapat si arat pe diverse adancimi la frezat pentru pregatirea solului inainte de insamantat, de la prasit si pana la cosit fanete sau chiar scarificat gazonul, toate aceste lucrari pot fi executate cu o precizie foarte buna mecanizat, chiar si pe suprafete de mii sau zeci de mii de metri patrati cu o eficienta extraordinara. Intr-o zi de munca, cu un motocultor poti acoperi o suprafata pentru care ai avea nevoie de ajutorul a cel putin zece oameni cu experienta in lucrarile agricole.

Ce trebuie sa stii

Daca utilizarea unui astfel de utilaj este destul de simpla, este important sa stii cum sa alegi modelul potrivit. In primul rand, este importanta suprafata pe care vei desfasura lucrarile agricole. Pentru o suprafata de pana la 1ha, poti porni de la un motocultor de la 5 CP iar pentru suprafete  de cateva hectare este bine sa te orientezi catre masini de 8 sau 9 CP. Apoi trebuie sa iei in calcul tipul de culturi agricole sau mai degraba, care este cultura agricola predominanta. Importante, sunt in acest caz, echipamentele cu care vine dotat motoculatorul. Acestea pot fi pluguri, freze sau prasitoare. Daca vei folosi utilajul pentru culturi diferite, este important sa alegi un model cu un ecartament variabil.

Sfaturi legate de alegerea unui motocultor sau al unui alt utilaj pentru lucrari mecanizate poti obtine chiar de la reprezentantii O-mac. In functie de detaliile pe care le pui la dispozitie, poti comanda cele mai potrivite utilaje pentru a obtine lucrari de calitate investind foarte putin timp.

Asadar, daca visezi la propria ta gradina de legume sau vrei ca toamna sa ai vinul tau propriu in beciuri dar nu vrei sa dedici 100% din timp agriculturii, poti face acest lucru folosind utilaje moderne special concepute pentru lucrarea terenurilor cu suprafete mici si medii.

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă