13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăGDPRStudiu: Cum luptă vinul contra insuficienței cardiace

Studiu: Cum luptă vinul contra insuficienței cardiace

Vinul ajută la protejarea inimii, previne formarea cheagurilor de sânge şi producerea accidentelor vasculare cerebrale. Un studiu publicat recent de The Telegraph arată că un pahar de vin pe zi poate preveni insuficienţa cardiacă.

Bărbaţii şi femeile de vârstă mijlocie care beau în jur de șapte pahare de vin pe săptămână au cu 20% mai puţine şanse să se confrunte cu  insuficienţă cardiacă, comparativ cu cei care nu consuma alcool, precizează cercetătorii Universității Harvard.

În schimb, cei care beau două sau trei pahare pe zi au avut aceeaşi rată de insuficiență cardiacă ca şi non-alcoolicii.

Media pe zi ar trebui să fie undeva la 14 grame de alcool, echivalentul unui pahar mic de vin, a unei jumătăţi de halbă de bere sau mai puţin de un shot de wiskey sau vodkă.

"Aceste constatări sugerează că un consum moderat de alcool nu dăunează inimii, ba din contră, este un fel de protecţie", a explicat profesorul Universităţii Harvard Medical School, din Boston, Scott Solomon.

Insuficienţa cardiacă apare atunci când muşchiul inimii nu mai pompează cantitatea de sange necesară organismului.

La nivel european, sunt aproximativ 22 de milioane de bolnavi, dintre care peste 900.000 de persoane diagnosticate cu insuficienţă cardiacă se află în Marea Britanie.

În România, aproximativ 2% din populaţie suferă de insuficienţă cardiacă.

Cele mai citite

Primar PSD din Gorj, cercetat după ce a lovit cu mașina o femeie și a fugit de la locul accidentului

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Păiuşi, membru al PSD, este cercetat de poliţişti după ce, duminică, a acroşat cu oglinda laterală a autoturismului o...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...
Ultima oră
Pe aceeași temă