13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRTop cinci stimulente naturale pentru imunitate

Top cinci stimulente naturale pentru imunitate

Un sistem imunitar puternic te poate apăra de virușii care circulă în sezonul rece, așa că înainte ca răceala sau gripa să afecteze colegii de birou, este bine să îți întărești organismul în mod natural, cu ajutorul alimentelor pline de nutrienți.

Ciuperca Chaga

Chaga este o ciupercă cu aspect de cărbune ars care crește pe copacii cu lemn de esență tare, în special pe mesteceni. Această ciupercă plină de nutrienți are o varietate de utilizări în medicina tradițională chineză. Chaga stimulează sistemul imunitar deoarece are în compoziție beta-glucan, un compus care activează producerea de anticorpi.

Ciuperca Chaga se găsește la plafar sub formă de capsule sau pliculețe de ceai, precum și sub formă de pudră care poate fi adăugată în diferite mâncăruri.

Usturoi

Usturoiul este un aliment bogat în nutrienți care se folosește ca remediu în medicina tradițională pentru numeroase afecțiuni, de la infecții urinare până la constipație. Usturoiul stimulează sistemul imunitar deoarece are în compoziție alicina, un compus puternic care acționează ca antibiotic și ajută la vindecarea infecțiilor.

Usturoiul se poate consuma proaspăt, dar pentru a profita de alicina din compoziția sa trebuie tăiat sau zdrobit și apoi folosit în diferite rețete.

Ginseng

Ginsengul este o plantă rădăcinoasă care se cultivă cu precădere în Asia, unde este folosită de mii de ani grație proprietăţilor unice de vindecare. Această plantă stimulează sistemul imunitar deoarece conține ginsenozide, substanțe active cu efecte antiinflamatoare, sedative, hipotensive. În plus, ginsengul ajută organismul să combată efectele stresului care afectează imunitatea.

Ginsengul se găsește la plafar sub formă de capsule, pliculețe de ceai sau pudră, dar și în piață sau la supermarket sub formă de rădăcini uscate.

Turmeric

Turmericul este o mică plantă originară din India care se folosește în prepararea prafului de curry. Această plantă conține curcumina, un compus care crește nivelul de proteine din corp care stimulează imunitatea pentru a lupta cu bacteriile și virușii. Curcuma este, de asemenea, un analgezic natural ceea ce reprezintă un beneficiu suplimentar, în lupta cu un virus gripal.

Turmericul se poate folosi pentru a condimenta diverse mâncăruri, dar poate fi adăugat și în ceaiuri sau în smoothie-uri de legume și fructe.

Ghimbir

Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă cu efecte curative recunoscute. Această plantă favorizează transpirația, ceea ce ajută la detoxifierea corpului și prevenirea bolilor. Oamenii de știință au descoperit că glandele sudoripare eliberează în procesul de transpirație o substanță care formează la nivelul pielii o barieră protectoare împotriva germenilor.

Rădăcini de ghimbir se găsesc la piață și pot fi folosite pentru a pregăti ceai sau pentru a fi adăugate în smoothie-urile de la micul dejun. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă