15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăGDPRTotul despre epilare

Totul despre epilare

Epilarea este un proces care ţine de igiena noastră corporală. Modalitatea prin care alegem să scăpăm de părul nedorit poate fi diferită în funcţie de preferinţele fiecărei femei.

Epilare cu lama

Epilarea cu lama este una dintre modalităţile nedureroase de a scăpa de păr. Trebuie să avem grijă să ne alegem lama corespunzătoare deoarece există riscul de a ne irita. Dacă optezi pentru un aparat de ras cu două lame subţiri, asigură-te că schimbi aparatul o dată la trei zile pentru a evita iritaţiile de pe piele. Dezavantajul lamei de ras este că va trebui o data la două zile să revii asupra zonelor unde vrei să te epilezi. În afara de asta, lama întăreşte firul de păr, care devine mai puternic şi mai des.

2.  Epilare cu cremă

Crema este o alternativă a lamei de ras, o metodă nedureroasă şi rapidă. Crema se aplică pe piele, se lasă să acţioneze câteva minute şi mai apoi se îndepărtează părul cu o spatula. Aceeaşi problemă ca şi cu lama de ras, firul de păr va creşte repede înapoi. Dezavantajul este că pielea ta poate avea reacţii adverse la anumite creme pentru epilat.

Epilare cu ceara

În ceea ce priveşte epilarea cu ceara, părerile sunt împărţite. Este o metodă care provoacă dureri moderate, depinzând de rezistenţa şi obişnuinţa fiecărei femei. Durerea poate varia în funcţie de mai mulţi factori: lungimea părului, îndemânarea cosmeticianei sau ceara. Ceara fierbinte poate irita pielea. Avantajul aceste metode de epilat este că vei avea o piele fină până la 2-3 săptămâni, iar în timp firul de păr se va subţia şi se va rări. Aşadar, dacă poţi face faţă durerii este o soluţie comodă pe termen lung.

Epilatorul

Epilatorul este o investiţie pe termen lung, o investiţie folositoare. Durerea pe care o provoacă este moderată şi depinde de tipul de piele pe care o ai. „Chinul” prin care trebuie să treci este mai îndelungat şi există posibilitatea de a te irita. Acelaşi avantaj ca şi cu ceara: pielea fină ţine până la 2 săptămâni şi smulge firul de păr din rădăcină.

Epilare cu laserul

Epilarea cu laserul este o tehnică mai nouă, care îndepărtează firele de păr prin undele de lumină. Acest tip de epilare îţi asigură o piele fină pe o durată de minim 2 ani, timp în care tu nu vei mai avea probleme cu îndepărtarea firului de păr. Este o tehnică un pic mai costisitoare care are avantajul longevităţii.

Cele mai citite

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă