12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRUnde sunt femeile Steve Jobs?

Unde sunt femeile Steve Jobs?

Din 2011 până în 2013, doar 15% din companii aveau o femeie în echipa de executive și mai puțin de 3% din companii aveau drept CEO o femeie. Aceste lucruri par fără sens atunci când aflăm că 37% din absolvenții de MBA sunt femei și 36% din deținătorii de afaceri sunt, de asemenea, femei, conform unor date Babson College, citate de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor.

Explicațiile pot fi nenumărate: de la nesiguranța femeilor de a conduce încă, la absența lor din spațiul executiv, până la cât de instabile sunt po-zițiile lor de leadership – după secole în care li s-au subminat această autoritate. Femeile încă luptă cu prejudecățile, lipsa de capital în unele situații și nu în ultimul rând, dar poate cel mai important, lipsa modelelor de succes. 

Sunt prea puțini bărbați care recunosc că fără creativitatea și tenacitatea tipic feminină, nu am fi ajuns prea departe, așa cum ne povestea la un moment dat un lider din lumea avocaturii. Pe de altă parte, „există numeroase femeie pline de inspirație și devotament în orice domeniu de dezvoltare. O femei Steve Jobs nu este doar un titlu“, conform Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor.

Totuşi, aceste modele feminine de succes există, dar nu au impactul pe care îl au modelele masculine. Altfel spus, sunt multe, dar nu au o voce atât de coerentă şi de puternică în spaţiul public sau din viaţa fiecărei tinere antreprenoare. Multe femei care încearcă
să-şi construiască un business în România nu consideră că au modele reale, ci mai mult se raportează la vise, la poveşti de succes ale unor femei la care le este oricum greu să ajungă. Sunt de asemenea şi foarte puţine femei investitori/susţinători ale ideilor de start-up.

Adaptarea la actualitate

Previziunile economice ale anului 2016 sună prietenos pentru antreprenoriatul feminin – se pare că numărul femeilor antreprenor va crește și ele vor deveni extrem de importante în refacerea economiei din România și nu numai. Important este să scoatem la lumină cât mai multe modele, cât mai multe femei Steve Jobs. Să povestim despre succesul real al femeilor, despre atuurile lor, despre inovația și creativitatea feminină. Să descoperim femeile Steve Jobs și să ne întâlnim cu ele cât mai des.

Un prim pas este evenimentul Beauty of Entrepreneurship 2016, prima conferinţă internaţională despre antreprenoriat, leadership, femei în afaceri și nu numai. „Ne dorim ca prin acest eveniment să venim în întâmpinarea celor care îşi doresc o afacere a lor, dar nu au găsit încă imboldul de a o începe. Nimic nu este întâmplător şi tot ceea ce am devenit se datorează experienţelor din viaţa noastră. Şi de aceea sunt convinsă că o astfel de conferinţă este exact ceea ce lipseşte în momentul de faţă: o uni-tate, o transparenţă a informaţiei şi o încurajare pentru femeile şi pentru toţi cei care simt că pot merge mai departe cu planul lor măreţ”, a explicat Cristina Chiriac, la iniţiativa căreia s-a organizat această conferinţă.

Printre subiectele principale care vor fi dezbătute în cadrul conferinţei, se numără: Rolul social media în business şi implicit în antreprenoriat – Pentru că trebuie să ne adaptăm cu rapiditate şi uşurinţă, iar dezvoltarea tehnologiei joacă un rol important în acest sens; abordarea corectă şi surprinderea esenţei fiecărei situaţii, dar şi esenţa ta – Pentru că trebuie să devii un bun analist, să fii mereu pe fază şi întotdeauna să ştii să îţi recunoşti valorile tale şi pe ale celorlalţi; ce înseamnă, de fapt, să fii leader?  – O întrebare la care este imperios necesar să îţi răspunzi în momentul în care iei decizia să devii antreprenor şi nu numai. Doar că în antreprenoriat vei fi “testat” în fiecare zi pentru abilităţile de leadership, chiar dacă este vorba doar de tine sau ai şi câţiva angajaţi sau parteneri; cum îţi alegi echipa potrivită? Şi iată că este nevoie de intuiţie, obiectivitate şi din nou abilităţi de leader pentru a reuşi să îţi formezi echipa de care ai nevoie. Relaţiile interumane sunt, de fapt, filtrul tuturor rezultatelor pe care le obţinem pentru că trăim într-o societate şi avem nevoie unii de ceilalţi pentru a realiza şi atinge obiectivele dorite.  

Advertorial. Oameni de afaceri și specialiști

Printre speakerii pre­­­­zenţi în cadrul con­fe­rinței Beauty of Entrepreneurship se numără: Perry Timms – speaker TEDx cu peste 20 de ani de experienţă în adaptarea lumii de business cu schimbările din tehnologie şi dezvoltare organi­zaţională, fon­­dator al PTHR (People and Transformational HR); Penny Haslam – speaker profesionist, cu experienţă în jurnalism de bu­siness în cadrul BBC, în prezent specializată în consultanţă media şi formare profesională; Karin Tenelius – speaker, inventator, autor, antreprenor. O persoană ambiţioasă şi cu darul de a motiva pe toţi cei care o cunosc; Julie Bishop – specialist în social media şi recrutare de per­­sonal cu ajutorul canalelor de social media, în branding şi marketing; Branislava Antovic – blogger şi fashion stylist din Serbia, antreprenoare şi pasionată de lumea modei; Yvette Larson – fondatoare a The Bucharest Lounge, o suedeză care a vrut să facă cunoscută întregii lumi frumuseţea României. Biletele pentru conferinţa Beauty of Entrepreneurship 2016 pot fi achiziţionate în format electronic de pe site-urile: www.eventim.ro; www.bilet.ro; http://www.startickets.ro/; www.ticketnet.ro; www.bilete.ro. Mai multe detalii pe: http://anaa.ro/beauty-of-entrepre­neurship/.    

Cele mai citite

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă