21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăGDPRVIDEO. 5 sfaturi cum să te răcorești fără aer condiționat

VIDEO. 5 sfaturi cum să te răcorești fără aer condiționat

Canicula ne face probleme şi în casă, nu doar afară. Dar trebuie să ştii că există metode să te mai răcoreşti puţin şi dacă nu ai aer condiţionat. Iată cinci dintre cele mai bune astfel de metode, selecţionate de Metronews.

1. Hidratarea

Ştim cu toţii că hidratarea este extrem de importantă, mai ales vara. E bine să ai mereu la îndemână un pahar sau o sticlă cu apă. Toţi specialiştii spun că trebuie să bem cel puţin 1,5 litri de apă pe zi.

Citeşte şi VIDEO: Cum ne hidratăm corect în perioadele caniculare

2. Ventilatorul şi sticla cu apă îngheţată

Magazinele specializate sunt pline de ventilatoare de toate modelele, care sunt mai ieftine şi mai puţin nocive ca aerul condiţionat. Pentru a le creşte eficienţa, aşază exact în faţa paletelor câteva sticle cu apă îngheţată. Ventilatorul va răspândi prin încăpere prospeţimea vaporilor generaţi de gheaţa din sticle. Deşi poate părea ciudată, această tehnică are rezultatele dorite.

Citeşte şi La ce riscuri ne expune aerul condiționat

3. Sfatul bunicii

O perdea umedă atârnată la ferestre ajută la răcorirea camerei. Acelaşi rezultat poţi obţine şi dacă-ţi pui rufele la uscat în cameră. Umiditatea absoarbe căldura prin procesul de evaporare. Această metodă are şi un mic inconvenient: creşte umiditatea din încăpere, aşa că nu pune în acelaşi timp şi rufe la uscat şi perdea umedă.

4. Plantele

Plantele verzi degajează umiditate şi absorb căldura. Aranjează-le în camerele cele mai expuse la soare şi cât mai aproape de ferestre. Astfel vei vea şi un ajutor în lupta cu căldura şi un decor plăcut.

5. Scoate aparatele din priză

Aparatele electrice degajă o cantitate importantă de căldură dacă sunt pornite un timp îndelungat. Computerul, televizorul, încărcătorul telefonului şi alte dispozitive de prin casă trebuie scoase din priză când nu sunt folosite.

 

Cele mai citite

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă