7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCarlos Ghosn ia în calcul lansarea unui model electric Dacia. Aşteaptă doar...

Carlos Ghosn ia în calcul lansarea unui model electric Dacia. Aşteaptă doar un semnal

Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, declară că gigantul pe care îl conduce este pregătit oricând să lanseze un model electric marca Dacia, însă semnalul pe care îl aşteaptă este cel din partea publicului. Ghosn crede că în viitor va exista o cerere mare pentru aceste modele, potrivit AutoExpress.

“Pe măsură ce numărul staţiilor de reîncărcare din oraşe va creşte tot mai mulţi oameni vor fi atraşi de maşinile electrice şi sigur că preţurile vor scădea şi ele. Aşa că nimic nu împiedică existenţa unui model electric Dacia în viitor. În ziua în care va exista cerere pe piaţă, desigur, noi vom fi gata să producem modelul”, a declarat Carlos Ghosn.

Declaraţia şefului Renault-Nissan vine la scurt timp după ce el şi-a manifestat interesul crescut pentru marca naţională din România. Ghosn declara în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt că Dacia va juca un rol din ce în ce mai mare în cadrul grupului auto, având în vedere că segmentul maşinilor de buget, estima el, va înregistra cea mai mare creştere în viitor.

De la low-cost la low-cost electric?

Declaraţiile lui Ghosn au stârnit în ultimul timp rumoare cel puţin în mass-media. Cu unele ocazii a ţinut să precizeze că Dacia există doar în unele regiuni, precum piaţa europeană, însă că modelele sale sunt maşini Renault, comercializate, de altfel, în restul lumii sub marca franceză. Este greu de spus dacă a încercat să minimizeze importanţa mărcii din România, având în vedere că ultima dată a revenit şi a declarat că Dacia este foarte importantă pentru viitorul grupului.

Este posibil ca Ghosn să fi dorit să accentueze faptul că Dacia depinde de tehnologiile Renault, ceea ce este adevărat, însă declaraţiile CEO-ului au fost destul de radicale în ultima perioadă. De altfel faptul că ar face un nou pariu, şi anume pe modelul electric low-cost Dacia, este iar o noutate. Până acum nu s-a discutat niciodată serios de această posibilitate, ba din contră, în urmă cu o săptămână Ghosn se declara nemulţumit de situaţia de pe piaţa vehiculelor electrice şi tocmai de aceea anunţa un schimb de macaz în ceea ce priveşte priorităţile, de la modelele electrice Renault la low-costurile Dacia.

Citeşte şi Ghosn: “Dacia se va descurca foarte bine”. Interes major pentru marca românească

Ceea ce ar putea Ghosn să transmită ar fi faptul că dacă Dacia tot are un viitor strălucit, nu ar strica lansarea unui vehicul electric low-cost. Iar cum paşii Renault pe segmentul low-cost sunt urmăriţi de toţi producătorii auto, care abia aşteaptă să dea şi ei lovitura, francezii ar trebui să lucreze deja la prototipuri electrice de Logan sau Sandero. Însă cel mai probabil ne putem aştepta la o Dacia electrică atunci când piţa se va dezvolta destul de mult în această direcţie, iar Renault-urile electrice îşi vor fi dobândit deja succesul.

Deocamdată planurile oficiale ale Renault pentru Dacia au inclus lansarea unui facelift pentru Duster, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, iar pentru anul viitor nu este anunţat niciun model nou. 

“Ţineţi minte, cu timpul totul o va lua în această direcţie (n.r. a maşinilor electrice). Nu poţi continua să prosperi în această industrie fără maşini electrice şi hibride plug-in. În 2020, pe piaţa europeană, cred că 10% din vânzări vor fi reprezentate de maşinile electrice”, a mai declarat Ghosn.

Ghosn, în ciuda rezultatelor sub aşteptări privind vânzarea vehiculelor electrice precum Renault Zoe, rămâne un susţinător al acestor modele, situându-se la polul opus faţă de Sergio Marchionne, bosul gigantului italian Fiat, care se declară reticent în această privinţă.

 

 

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă