15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDuster va fi vândut în China şi India sub numele Nissan Terrano

Duster va fi vândut în China şi India sub numele Nissan Terrano

Dacia Duster ar putea fi inclusă şi în flota Nissan pe pieţele din India, sau chiar China. Nissan urmează să lanseze la sfârşitul acestui an o versiune proprie a lui Duster, care va costa mai mult decât varianta vândută de Renault pe pieţe precum Brazilia, potrivit autocarindia.com.

Nissan Terrano va fi în mare parte un Duster, singurele lucruri care vor diferi vor fi botul cu blocurile optice şi eventual unele linii ale caroseriei, modificări menite să imprime maşinii imaginea de marcă a Nissan. În timp ce la exterior modelul ar putea prelua trăsături şi de la X-Trail, interiorul va fi identic cu al lui Duster.

La nivel tehnic cel mai probabil modelul va rămâne la fel, cu toate că nu au fost făcute declaraţii oficiale privind acest aspect. Astfel Nissan Terrano ar putea avea o gamă de motoare pe benzină, respectiv diesel, în patru cilindri, cu transmiei manuală şi automată atât în versiune cu tracţiune pe faţă, cât şi integrală.

Vezi şi Director Remat Cluj: Am primit 40 de vouchere pe judeţ pentru programul “Rabla”. E bătaie de joc

Nissan Terrano a fost comercializat în afara Asiei, între 1993-2006, drept o versiune a lui Pathfinder, însă a fost înlocuit cu Nissan Juke. Acum asiaticii vor să reînvie modelul cu ajutorul lui Duster. Cu toate că vorbim despre un Duster, Terrano va avea un preţ de pornire cu până la 75.000 rupii (circa 1000 euro la cursul zilei) mai mare decât versiunea comercializată sub brandul Renault. 

Preţul mai mare este cauzat de înţelegerea existentă între Renault şi Nissan, conform căreia atunci când francezii vând sub marcă proprie un model Nissan preţul modelului va fi mai mare decât al versiunii originale, asiatice. Iar acest lucru se aplică vice-versa.

Dacia Duster a demonstrat de-a lungul timpului că este o afacere destul de bună pentru grupul Renault-Nissan, astfel încât a stârnit interesul diferitor pieţe pentru a-l avea. SUV-ul compact este dorit tot mai mult de piaţa americană, jurnaliştii de la autoblog întrebându-se când vor putea beneficia şi americanii de Duster, un model “simplu, robust”.

Renault nu este prezent pe piaţa din SUA, însă partenerii lor din grup, Nissan, au un nume destul de cunoscut pe tărâmul nord-american. Cu toate acestea, deocamdată, Nissan va vinde modelul doar în Asia.  

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă