18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Noul BMW X5: SUV-ul german ajunge la a treia generaţie. Vezi...

FOTO Noul BMW X5: SUV-ul german ajunge la a treia generaţie. Vezi cum arată!

BMW X5 a ajuns la cea de-a treia generaţie, urmând să fie lansat pe piaţă în toamna acestui an. BMW ne dezvăluie primele imagini oficiale cu SUV-ul care urmează să fie produs în SUA. Modelul a primit o serie de modificări, însă aspectul rămâne destul de fidel generaţiei precedente.

Noul X5 vine să contracareze succesul lui Audi Q3, unul dintre principalii săi rivali, însă dacă va reuşi acest lucru depinde foarte mult şi de gusturile clienţilor, deoarece nemulţumiţii ar putea spune că noua generaţie este mai mult un facelift adus precedentului X5. Totuşi modelul vine cu mai multe îmbunătăţiri care nu pot reprezenta decât un pas înainte. Una dintre cele mai importante realizări în materie de design îl reprezintă coeficientul aerodinamic de doar 0,31 Cd, cel mai bun de pe piaţă în clasa SUV-urilor.

Karim Habib, şeful diviziei de design a BMW, spune că pentru a-i oferi noului BMW o personalitate cât mai bine conturată a fost nevoie de un balans între lumini şi umbre. Liniile fluide care străbat SUV-ul pe toată suprafaţa lui creează un joc al luminilor şi al umbrelor. Habib spune că la partea frontală a maşinii, unirea grilei mari sub forma a doi rinichi cu blocurile optice este tocmai un simbol al luxului şi implicit al statutului. De fapt ceea ce a făcut designerul principal al bavarezilor a fost să îi confere maşinii un aspect mai luxos decât înainte.

Vezi şi FOTO Primul BMW Pininfarina, colaborare de lux între cele două mari companii. Vezi ce a ieşit!

BMW X5 preia trăsăturile noii imagini de marcă de la Seria 3, cum ar fi blocurile optice alipite grilei faţă sau forma stopurilor în partea frontală. O altă modificare o reprezintă noua formă a gurilor de ventilaţie prezente la extremităţile spoierului din faţă, care par să deseneze un “G”. Văzut din spate liniile caroseriei sunt mai curbate. Ceea ce transmite maşina la exterior este de fapt mesajul că “nu mai sunt la fel de cuminte ca înainte”, cu toate că modelul rămâne în mare parte bazat pe generaţia anterioară. 

Interiorul maşinii respiră lux din orice unghi ai privi. Inserţiile din lemn, pielea cusută, în diferite nuanţe, plasticele de înaltă calitate sunt simboluri clare ale statutului pe care îl ocupă în societate un eventual viitor proprietar de X5. Cel puţin în oraşe europene precum Frankfurt valoarea maşinii este direct proporţională cu veniturile sau statutul proprietarului.

La nivel tehnic noul X5 vine cu o cutie de viteze automată în opt trepte, disponibilă chiar pe versiunea de bază, după cum puteţi vedea şi în galeria foto. Tracţiunea este fie pe puntea din spate, fie integrală, în timp ce motorizările vor fi pentru început trei la număr, toate beneficiind de tehnologia xDrive.

Vezi şi Consumul real al maşinilor, cu 25% mai mare decât în broşuri! Vezi ultimul raport ICCT

X5 va fi propulsat de un motor pe benzină şi două diesel. Benzinarul xDrive50i constă într-un motor 4,4 litri cu 450 CP, mai puternic decât la generaţia precedentă. În timp ce 100 km/h sunt atinşi în 5 secunde, consumul mediu este cifrat la 10,4 litri/100 km

Cel mai rapid diesel este M50d, care atinge 100 km/h în 5,3 secunde. Cu o capacitate de 3 litri şi 381 CP acesta consumă în medie 6,7 l/100 km. xDrive30d are cel mai redus consum, de doar 6,2 l/100 km, în timp ce sprintul 0-100 km/h îl realizează în 6,9 secunde. Tot de 3 litri, acesta dezvoltă 258 CP. În luna decembrie vor mai fi lansate şi alte motorizări.

Printre alte noutăţi ale lui X5 generaţia a treia se numără: portbagajul care se deschide în două direcţii, în sus şi în jos, asemenea unei cutii, pentru un acces mai facil; sistemul BMW Night Vision, care poate identifica animalele şi pietonii pe timp de noapte; Trafic Jam Assistant, care poate face maşina să se conducă singură în regim de circulaţie bară la bară sau ecranul tactil de 10,25 inci, care iese automat din bordul maşinii.

BMW X5 va fi produs în SUA, alături de modele precum X3, X6 şi viitorul X4. În România modelul va fi lansat în luna noiembrie. Cu toate că preţul oficial nu a fost anunţat, în Marea Britanie el urmează a fi comercializat la un preţ de bază de 42.950 lire sterline (puţin peste 50.000 euro, la cursul zilei), conform carmagazine.co.uk.

Vezi şi Dacia Sandero obţine 4 stele EuroNCAP! Punctaj record în istoria mărcii

 

 

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă