23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialOpel readuce numele Monza în industria auto. Vezi cum arată Opel Monza

Opel readuce numele Monza în industria auto. Vezi cum arată Opel Monza

Opel readuce în prim plan numele Monza, purtat în anii 70′ de un coupe al mărcii germane. Opel Monza va fi prezentat sub formă de concept la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie, potrivit caradvice.com, însă mai întâi nemţii prezintă câteva teasere.

Noul concept al celor de la Opel va prezenta în premieră mondială câteva dintre trăsăturile următoarelor modele ale mărcii germane. “Acest model este un studiu care va avea un impact de lungă durată asupra viitoarelor generaţii Opel. Este viziunea noastră asupra viitorului mărcii şi are la bază valorile noastre fundamentale: precizie şi inginerie germană, combinate cu un design captivant şi inovaţii dezvoltate pentru necesităţile zilnice”, a spus Karl-Thomas Neumann, CEO Opel.

Monza are un aer proaspăt, vine cu trăsături dinamice, atât la exterior, cât şi la interior şi cel mai probabil va atrage toate privirile la salonul din toamnă. Totuşi conceptul se pare că va rămâne mai de grabă o sursă de inspiraţie pentru următoarele generaţii Opel, decât să intre chiar el în producţia de serie. Rămâne de văzut dacă Opel nu va lansa în viitor măcar o un model derivat din Monza, care să suplinească golul creat o dată cu scoaterea de pe piaţă a lui Calibra, sau chiar Monza.

Modelul Monza a fost lansat pentru prima dată în 1970 drept un coupe fastback (cu un haion alungit de-a lungul părţii din spate), însă aveau să fie produse doar două generaţii, ultima fiind scoasă de pe piaţă în 1986. Monza a fost versiunea scurtă a berlinei Opel Senator. Monza era la vremea lui cel mai rapid Opel din istorie, cu un motor de trei litri ce permitea o viteză maximă de 215 km/h şi un sprint 0-100 km/h în doar 8,5 secunde (chiar mai bine decât la unele modele actuale).

Conceptul pe care Opel îl va lansa la Frankfurt are un aspect creat pe ideea de atletic şi nu musculos sau puternic, conform companiei. Noul Monza va aduce în atenţia publicului noi tehnologii care vor face parte din dotările viitoarelor generaţii.

Mai multe informaţii, cum ar fi sistemul de propulsie a lui Monza, sau imagini vor fi prezentate în perioada salonului auto din septembrie.

General Motors, companie care deţine brandurile Chevrolet şi Opel, întâmpină dificultăţi pe piaţa auto europeană. Opel şi Chevrolet încearcă să-şi reînoiască flotele şi să lanseze noi modele care să impulsioneze vânzările. Principalul obiectiv al GM în Europa este la ora actuală este crearea unor sinergii mai puternice între Opel şi Chevrolet. Opel este comercializat în Marea Britanie drept Vauxhall.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă