15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSalon Auto Frankfurt 2013: Angela Merkel transmite avertismente Europei. Vezi mesajul ei

Salon Auto Frankfurt 2013: Angela Merkel transmite avertismente Europei. Vezi mesajul ei

Cancelarul german Angela Merkel a deschis oficial Salonul Auto de la Frankfurt pentru marele public, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe data de 12 septembrie. Liderul european a avertizat Europa cu privire la ţinta prea ambiţioasă de 95 g/km emisii de CO2, setată pentru 2020 şi a încurajat industria auto germană să facă evoluţii mai mari în direcţia vehiculelor interconectate, conform ANE.

“Europa trebuie să înţeleagă că nu suntem un continent izolat ci că trebuie să câştigăm competiţia la nivel global. Trebuie să privim dincolo de orizontul nostru, să ne deschidem către comerţul liber, iar în acelaşi timp să nu impunem restricţii mai mari industriei noastre decât o fac alte continente în raport cu propria industrie,” a declarat Merket.

Cancelarul german, care mai are la dispoziţie mai puţin de două săptămâni pentru a-şi convinge electoratul, înaintea alegerilor din Germania, şi-a manifestat din nou dezacordul cu privire la măsurile foarte drastice pe care celelalte puteri europene ar vrea să le ia pentru reducerea emisiilor de CO2. În iunie, cancelarul german şi-a folosit puterea deţinută în cadrul structurilor UE pentru a bloca adoptarea unui nou prag al emisiilor pentru 2020, de doar 95 g/km.

Măsura i-ar fi lovit mai ales pe producătorii nemţi, care folosesc motoare mai puternice, deci mai poluante, pe maşinile lor. Astfel BMW, Mercedes sau Volkswagen pot respira uşuraţi deocamdată. Totuşi Merkel a ţinut să le reamintească producătorilor naţionali că nu sunt suficient de competitivi pe sectorul propulsiilor alternative, a interconectării maşinilor, pe scurt a tehnologiilor care vor defini maşinile în viitor.

Salon Auto Frankfurt: Vezi aici cele mai importante modele lansate în 2013

“Aceasta este o şansă pentru Germania pentru a câştiga teren în acele zone ale digitalizării, unde nu jucăm un rol de lider,” a mai spus Merkel, referindu-se la tehnologiile viitorului, cum ar fi interconectarea maşinilor pentru reducerea accidentelor.

Dieter Zetsche, CEO Mercedes-Benz, care a fost prezent la deschiderea Salonului Auto de la Frankfurt alături de Merkel, are o sarcină foarte dificilă şi anume reducerea nivelului mediu a emisiilor de CO2 a întregii flotei de vehicule de la 143,6 g/km, în 2012, la doar 99 g/km, în 2020. Totuşi Thomas Weber, şeful pentru dezvoltare la Daimler a spus că acest obiectiv va fi atins.

Merkel a mai adus în discuţie şi ambiţia personală de a avea un milion de vehicule electrice în Germania până în 2020, faţă de doar 7000, câte erau la începutul acestui an. În acest moment lider pe acest segment este piaţa auto din Norvegia, ţară care are politici foarte drastice privind emisiile de CO2.

Cea de a 65-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt, desfăşurat o dată la doi ani, are loc în perioada 12-22 septembrie. Cele mai importante lansări au fost prezentate în avanpremieră, încă de la începutul acestei săptămâni. 

 

Cele mai citite

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă