10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAr putea fi două: iPhone 4S şi iPhone 5

Ar putea fi două: iPhone 4S şi iPhone 5

 

Apple ar putea să scoată din mânecă, la evenimentul de lansare care va avea loc marţi în Statele Unite ale Americii, două telefoane mobile, nu unul singur.

 

Pe site-ul unui operator local de telefonie mobilă din SUA au fost accesibile, pentru câteva zeci de minute, două pagini cu informaţii despre noile modele de telefon: iPhone 4S şi iPhone 5. Modelul iPhone 4S era prezentat ca fiind un telefon cu o cameră de 5MP, un ecran de 3,5 inci (cât cel al actualului iPhone 4) şi o memorie internă de 16GB. Preţul normal este de 400 de dolari, însă pe site era indicată o reducere de 300 de dolari.

Printre specificaţiile iPhone 5  se numărau un ecran cu o diagonală de 4 inci, o memorie internă de 32GB, o cameră foto de 8MP, cu capacităţi de filmare high definition (HD) şi posibilitatea de a se conecta la internet printr-o reţea de date mobile 4G – care permite viteze de download de până la 100Mbps. Ambele telefoane ar putea veni cu noul chip A5 dual-core pe care Apple l-a încorporat deja în tableta iPad 2, lansată în primăvara acestui an. Informaţiile pe care redactorii unei publicaţii online le-au văzut confirmă un raport din martie 2011, publicat de appleinsider.com, care spunea că noul iPhone va veni cu o cameră de 8MP şi un chip A5.

Evident, toate acestea sunt zvonuri neconfirmate, dar nici infirmate de compania americană, dar – ca la fiecare lansare – o parte din ele se vor dovedi a fi adevărate.

iPhone te duce în „ceruri”

O dată cu prezentarea noului (sau noilor) iPhone, Apple va lansa şi un sistem prezentat în primăvară – iCloud, care permite utilizatorilor iPhone, iPad şi iPod Touch să stocheze imagini, muzică, documente şi multe altele online. Serviciul oferă utilizatorilor 5GB de spaţiu gratuit. Sistemul sincronizează orice dispozitiv mobil Apple cu serverul, astfel că utilizatorul va avea mereu o copie de siguranţă a e-mail-urilor, contactelor şi a evenimentelor din calendarul telefonului sau tabletei Apple.

Marele merit al noului serviciu este că permite utilizatorului să conecteze mai multe dispozitive mobile, iar toate documentele, de pe fiecare în parte, să se regăsească în iCloud sau pe toate celalte dispozitive. Astfel, dacă utilizatorul face o fotografie cu un iPhone, aceasta va fi încărcată în iCloud şi de acolo va fi distribuită către celelalte dispozitive, în funcţie de setările pe care le face utilizatorul. Acelaşi lucru se întâmplă cu toate documentele. Sistemul permite inclusiv sincronizarea de aplicaţii, în aşa fel încât utilizatorul să beneficieze de aceleaşi aplicaţii, indiferent de dispozitivul pe care a descărcat-o. Astfel, dacă pe un iPhone s-a descărcat o aplicaţie contra cost, utilizatorul nu va mai plăti încă o dată pentru a o putea avea şi pe iPad sau iPod Touch. Prin soluţia iCloud, back-up-ul se face integral online, dar numai atunci când dispozitivul este conectat la o reţea Wi-Fi, nu atunci când singura conexiune disponibilă este cea mobilă (3G/3G+). 

Lansare fără Steve Jobs

Unul dintre fondatorii companiei Apple şi cel mai de succes director executiv pe care l-a avut compania Americană în toată istoria sa, Steve Jobs, nu va urca pe scenă la evenimentul de pe 4 octombrie. Gazda principală va fi noul director executiv – Tim Cook.  Jobs a demisionat şi s-a retras din toate funcţiile executive la finalul lunii august, din motive de sănătate. Fostul şef Apple, care se tratează de mai mulţi ani de cancer la pancreas, a spus că se retrage pentru că nu mai poate face faţă îndatoririlor pe care le are în companie. Jobs este considerat „sufletul Apple”, vizionarul care a ştiut mereu ce să pună în mâinile utilizatorilor, omul care lua deciziile finale legate de orice produs pe care compania le avea în dezvoltare.  Specialiştii sunt de părere că, în următorii doi-trei ani, compania va merge foarte bine chiar dacă Jobs nu va mai avea un rol executiv. „Vestea bună pentru Apple este că harta dezvoltării şi lansării de noi produse este prestabilită pentru cel puţin doi-trei ani de acum încolo”, spune David B. Yoffie, profesor la Universitatea Harvard, citat de ziarul The New York Times.  Acesta spune că 80-90% din tot ce urmează să se întâmple în această perioadă de timp este tot opera lui Steve Jobs.  Text Box:

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă