8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialGalaxy Tab II, touche la iPad

Galaxy Tab II, touche la iPad

Samsung devine un jucător foarte important pe piaţa tabletelor, în timp ce Apple rămâne totuşi numărul unu. Însă concurenţa nu se lasă mai prejos, chiar dacă vine cu modele mai ieftine. Însă nici Apple nu a stat cu mâinile în sân şi a anunţat marţi seară noul iPad 2! (vezi aici cum arată tableta iPad 2)

Tableta Samsung Galaxy Tab II şi telefonul Samsung Galaxy S II au fost cam principalele atracţii de la Samsung Forum, desfăşurat de curând la Budapesta. Dacă în sala unde erau expuse ultimele maşini de spălat şi roboţelul care face curat prin casă nu era mare îmbulzeală, în sala unde erau expuse tabletele şi noile telefoane mobile treceai cu greu printre oamenii care vroiau să se joace puţin cu noile dispozitive.

Galaxy Tab II – tabletă veritabilă

Dacă în momentul în care am văzut prima versiune a lui Galaxy Tab, cea cu ecranul cu o diagonală de 7 inci, nu am fost impresionat, noul Galaxy Tab II este ceea ce putem numi o tabletă veritabilă. Cu un ecran de 10,1 inci pe diagonală (care pare un pic mai mare decât a unui netbook), cu o rezoluţie de 800 x 1.280 de pixeli, multitouch şi cu două camere video (una pe faţă pentru video chat şi una pe spate – de 8MP – pentru fotografiere sau realizarea de clipuri video în format high definition).

Ca o noutate absolută, noua tabletă rulează sistemul de operare Android 3.0 (Honeycomb). Deşi timpul de testare a tabletei nu a fost foarte mare, la o primă vedere, sistemul de operare pare ceva mai rapid decât ultima sa versiune oferită pentru marele public – Android 2.2 (Froyo).

Un plus al tabletei sud-coreene este faptul că integrează tehnologia HSPA+, permiţând astfel utilizatorilor să aibă acces la vitezele de 21,6 MBps ale operatorilor mobili, în zonele unde există. Chiar dacă producătorii nu au anunţat preţurile încă, noua tabletă ar urma să fie disponibilă pentru preţuri cuprinse între 600 şi 900 euro, în funcţie de capacitatea de stocare – 16 sau 32GB.

Prestigio iese la atac!

Compania Prestigio a anunţat săptămâna trecută două tablete, care pot fi considerate concurente atât pentru Galaxy Tab, cât şi pentru Galaxy Tab II sau chiar pentru iPad. În primul rând, prin preţul sub 1.400 lei, tableta se adresează maselor care îşi doresc un astfel de dispozitiv, dar nu vor plăti peste 2.000 de lei pentru unul. Prestigio MultiPad vine în două versiuni, una cu ecran de 7 inci (829 lei) şi una cu ecran de 10,1 inci (1.399 lei).

Cu opţiune de eBook Reader, aplicaţii disponibile şi posibilitatea de a vizualiza fişiere video, tableta le asigură utilizatorilor un mix inteligent de tehnologie, utilitate şi design elegant. Modelul cu ecran de 10,1 inci are o rezoluţie de 1.024 x 600 pixeli, procesorul este destul de rapid, funcţionând la o viteză de 1GHz. Tableta vine echipată cu sistemul de operare Android 2.2 (Froyo). La capitolul spaţiu de stocare internă, tabletele Prestigio au doar 4GB (modelul cu ecran de 8,4 inci) sau 8GB pentru celălalt model. Însă utilizatorii pot mări acest spaţiu printr-un card de memorie de maximum 16GB. Tabletele inclus, pe partea din faţă, de o cameră VGA pentru video chat, însă nu include şi una pentru filmare sau fotografiere, pe spatele dispozitivului. Trebuie să mai notăm şi lipsa unui slot pentru o cartelă SIM, deci navigarea pe internet se poate face numai prin WiFi. Magazinul Applibs creat de Prestigio găzduieşte aproape 30.000 de aplicaţii, multe fiind gratuite sau cu preţuri sub un euro.

Ce aduce în plus tableta, faţă de altele, sunt jocurile 3D. Graţie acceleratorului grafic 3D OpenGL 2.0 şi al unui senzor special, utilizatorii pot vizualiza jocurile în format 3D.

Apple a lansat noul iPad 2

Steve Jobs, directorul general al companiei Apple, a prezentat noul iPad 2. Cu un procesor de două ori mai rapid, cu două camere video şi cu un nou sistem de operare care include foarte multe funcţii noil, iPad 2 va intra în magazine pe 11 martie la aceleaşi preţuri ca şi dispozitivele din prima generaţie iPad. 

Iată câteva din specificaţiile noului iPad 2:

– un procesor mult mai rapid decât cel integrat în prima versiune iPad. Apple a denumit noul procesor A5, dual core, care va asigura o viteză de două ori mai mare şi o grafică de până la nouă ori mai bună. Cu toate acestea procesorul va păstra consumul redus al procesorului A4, integrat în prima versiune a iPad.

– două camere video – asa cum era de aşteptat, iPad 2 are o cameră frontală – destinată apelurilor video, şi una pe partea din spate destinată realizării de fotografii şi clipuri video.

– cu 33% mai subţire – 8,8 mm este grosimea lui iPad 2.

– două versiuni de design – un iPad negru şi unul alb (la fel ca şi iPhone-ul)

– preţul – cel mai important lucru, pretul, va ramane la fel ca în cazul primei versiuni a iPad-ului, de la 499 de dolari (versiunea de 16GB, fără 3G) până la 829 dolari (versiunea de 64 GB, cu 3G).

iPad 2 vine în trei versiuni de memorie, de 16, 32 sau 64 GB, fiecare dintre acestea având câte două variante – cea doar cu WiFi şi cea cu WiFi şi 3G.

Gadgetul va fi disponibil începând cu data de 11 martie în Statele Unite, Australia, Franţa, Marea Britanie, Germania şi Japonia. Din 25 martie iPad 2 va ajunge în majoritatea ţărilor Uniunii Europene, însă România nu este pe listă.

Vezi ce aduce noul sistem de operare iOS 4.3 anunţat de Apple în cadrul lansării iPad. 

 

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă