11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialInovație: Baterie de smartphone care se încarcă în 30 de secunde

Inovație: Baterie de smartphone care se încarcă în 30 de secunde

O companie din Tel Aviv promite să rezolve una dintre cele mai supărătoare probleme ale tehnologiei pe care o folosim zi de zi: încărcarea telefoanelor inteligente. Astfel, dacă StoreDot, cum se numește compania respectivă, va reuși ce își propune, vom putea să încărcăm bateria telefonului în 30 de secunde, anunță Gizmag.

Inventatorii bateriei și-au prezentat, zilele trecute, dispozitivul la congresul Microsoft's Think Next de la Tel Aviv, susținând că doresc să îl producă în serie. Puteți vedea o demonstrație a rapidității cu care este încărcată noua baterie în clipul video de mai jos.

Compania StoreDot, este unul dintre pionierii nano-tehnologiilor pe care le vom descoperi în gadgeturile viitorului apropiat. Într-un articol publicat toamna trecută pe blogul Tech Europe al Wall Street Journal, responsabilii companiei din Israel susțin ca propunerile lor sunt ecologice și ieftine. Astfel, ei recreează la nivel molecular materialele din care sunt făcute diverse dispozitive electronice, de la baterii la ecranele aparatelor digitale.

Particulele care stau la baza tuturor inovațiilor celor de la StoreDot, se numesc nanodots și sunt de origine organică, spre deosebire de elementele similare create de concurenții lor, care sunt construite folosind metale rare și tehnologii poluante. Știm ce s-a întâmplat atunci când aparatele electronice au consumat mai puțin curent electric, au avut o autonomie mai mare și au înmagazinat mai multă informație, și totuși următorul salt tehnologic s-ar putea să ne surprindă din nou, într-un timp mai scurt decat ne asteptăm. (Sursa: Gizmag, via Popular Science)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă