21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialParteneriat Parrot - Falcon: sisteme auto hands-free și invazia micilor "OZN-uri"

Parteneriat Parrot – Falcon: sisteme auto hands-free și invazia micilor “OZN-uri”

Doi dintre marii jucători de pe piața echipamentelor multimedia și audio, Falcon Electronics și Parrot au încheiat un parteneriat strategic pentru ambele companii, care va dinamiza și mai mult concurența pe acest segment. De la sisteme hands-free pentru pentru autoturisme și până la noua generație de drone, tehnologiile smart vor câștiga tot mai mult teren pe piața românească.

Dacă în țara noastră 2-3 români din 10 au un smartphone, rata de penetrare în UE este mult mai mare, 7-8 persoane, din 10, deținând un astfel de dispozitiv, însă decalajul se reduce cu un ritm accelerat. Această situație este similară și pe alte segmente de piață în care găsim tehnologii smart, cum ar fi sistemele multimedia pentru mașini, tot mai inteligente sau chiar jucăriile zburătoare, acele mici OZN-uri cunoscute sub numele de drone, folosite tot mai des pentru capacitățile lor de a captura imagini din unghiuri inedite.

Astfel de sisteme au cunoscut creșteri importante pe piața din România în ultimii 2-3 ani, iar noul parteneriat Parrot – Falcon va consolida și mai mult piața, una pe care tot mai mulți producători, mai ales din zona asiatică, încearcă să-și impună tehnologiile. 

Prezent la evenimentul "Tehnologiile smart și modul în care ne influențează viața", în cadrul căruia a fost anunțat parteneriatul dintre compania franceză Parrot și importatorul și distribuitorul local Falcon, Emeric Langelier, director vânzări Parrot Europa de Est, a prezentat cele mai noi dispozitive wireless lansate pe piață.

Următorul pas: tehnologiile smart

Mai mic, mai inteligent, mai intuitiv, acestea sunt câteva dintre considerentele de bază atunci când vorbim despre noile tehnologii din dispozitivele de ultimă generație. Aceste criterii stau la baza primei unități auto multimedia, din România, hands-free, cu sistemul de operare Android – Asteroid Smart. Putând fi instalat pe orice mașină, sistemul multimedia vine cu un ecran tactil, sau chiar un mic joystick tactil, opțional, care poate fi montat la baza consolei centrale, de altfel sistem disponibil pe ultimele modele ale Mercedes sau Audi.

Căștile audio Zik beneficiază de o suprafață tactilă pe casca din drepta, astfel că funcțiile de bază și căutarea unei melodii pot fi controlate doar printr-o atingere. De asemeni un sistem nou este funcția de detectare a capului, astfel că după ce au fost coborâte de pe urechi, căștile se vor opri automat. Conectate la smartphone, wireless, câștile pot prelua apeluri, iar microfonul incorporat permite convorbiri direct prin intermediul căștilor. Mai multe setări, controlate prin intermediul unei aplicații, instalate pe telefonul mobil sau orice alt dispozitiv multimedia, schimbă modul în care redate melodiile, putând fi redată acustica unei săli de concerte, cât și cea a unui mic bar de jazz. Philipe Starck și-a lăsat amprenta asupra designului acestor căști, al căror preț este similar cu al unei drone.

Ultima generație de drone, AR. Drone 2.0, are o autonomie de peste jumătate de oră, iar cele două camere video instalate, oferă acum unghiuri de filmare mai interesante, ceea ce probabil în anii următori va umple rețelele de socializare cu clipuri home-made care surprind imagini tot mai senzaționaliste. Alte jucării interconectate vor fi lansate spre sfârșitul acestui an.

Un alt dispozitiv, Flower Power, vine în ajutorul celor care nu au timp să își îngrijească plantele. Dispozitivul, o dată înfipt în pământ măsoară patru parametri: lumina, temperatura, factorul fertilitatea și umiditatea solului. Astfel sunt făcute în mod automat comparații între datele înregistrate și parametrii descriși în baza de date Parrot ce conține peste 7000 plante, disponibilă direct pe telefonul mobil sau tabletă.

Parrot își extinde astfel prezența pe piața din România prin intermediul importatorului și distribuitorului Falcon. Fondată în 1994, de către francezul Henri Seydoux, Parrot este prezentă în peste 100 de țări și are 7 filiale internaționale care acoperă tot cuprinsul globului. Cifra de afaceri pentru 2012 s-a ridicat la 280 milioane euro, compania fiind listată la bursa din Paris din 2006.

 

 

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă