17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCreatorul Bitcoin ar putea fi descoperit cu ajutorul lingvisticii

Creatorul Bitcoin ar putea fi descoperit cu ajutorul lingvisticii

„Proiectul Bitcoin” este numele unei cercetări care și-a propus să afle cine este creatorul Bitcoin. O echipă de 40 de studenți conduși de profesorul Jack Grieve de la secția de lingvistică criminalistică de la Universitatea din Aston a stabilit că Nick Szabo este numele primului creator al Bitcoin. Conform Phys.org, cercetătorii au comparat stilul în care a fost redactată lucrarea științifică de la care a pornit Bitcoin cu documente scrise de către cei „suspectați” ca fiind autori ai celebrei monede virtuale.

Nick Szabo este blogger și fost profesor de drept la Universitatea George Washington, iar lingviștii au descoperit un număr neobișnuit de mare de asemănări între felul acestuia de a-și compune textele și stilul documentului original care a stat la baza realizării Bitcoin. Mai mult, Nick Szabo deține toate competențele necesare pentru a fi creditat cu crearea Bitcoin. El are cunoștințe de legislație, criptografie, informatică.

Acestea fiind faptele, dr. Jack Grieve spune că este foarte probabil ca Nick Szabo să fi participat la elaborarea documentului inițial despre Bitcoin, dar nu exclude posibilitatea ca lucrarea să fi avut și alți autori. În rândul suspecților s-au mai numărat: Dorian S. Nakamoto, Vili Lehdonvirta, Michael Clear, Shinichi Mochizuki, Gavin Andresen, Nick Szabo, Jed McCaleb, Dustin D. Trammel, Hal Finney, Wei Dai și Neal King, Vladimir Oksman, Charles Bry.

Relansarea Newsweek în format tipărit și scandalul Dorian S. Namkamato

La începutul lunii martie, publicația Newsweek a reapărut în format tipărit, după mai bine de un an de pauză. Pentru a marca o relansare în forță a revistei, editorii acesteia au ales pentru coperta primului număr subiectul Bitcoin. Newsweek a anunțat că a rezolvat misterul identității creatorului Bitcoin.

Potrivit Newsweek, Dorian S. Namkamato ar fi cel care a “pus la cale” moneda virtuală Bitcoin. La scurt timp după apariția articolului, acesta a fost criticat pentru documentarea insuficientă, în timp ce Dorian S. Namkamato a negat că el ar fi cel care a conceput Bitcoin. Cercetarea lingviștilor de la Universitatea Aston confirmă că Dorian S. Namkamato nu ar trebui să fie pe lista celor bănuiți că au inițiat fenomenul Bitcoin. 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă