22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialDronele Facebook duc Internetul în întreaga lume

Dronele Facebook duc Internetul în întreaga lume

Facebook va folosi drone şi energie solară pentru a oferi Internet şi celor din zonele sărace ale lumii, relatează Technology Review.

Mark Zuckerberg a anunţat că Facebook va extinde accesul la Internet şi în părţile sărace ale lumii, în cadrul proiectului Connectivity Lab, parte a iniţiativei Internet.org, un parteneriat între Facebook şi şase companii de software şi telefonie mobilă. Aceasta nu este singura iniţiativă de acest fel, Google având deja în derulare un plan similar numit Project Loon.

Ambele proiecte vor folosi aparate care să planeze la peste 20 de kilometri de Pământ, pentru a evita zborurile comerciale şi capriciile vremii. Diferenţele apar când vorbim despre soluţiile tehnice utilizate. Google va avea baloane, iar Facebook, drone alimentate cu ajutorul energiei solare. Google plănuieşte să trimită date prin intermediul undelor radio, în timp ce, pentru acelaşi scop, Facebook are în calcul folosirea laserelor.

Din echipa strânsă de Facebook fac parte experţi care au lucrat la NASA, dar şi foşti angajaţi ai companiei britanice Ascenta care au contribuit la realizarea aparatului fără om la bord Zephyr, care „se laudă” cu cel mai lung zbor alimentat doar cu energie solară.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă