9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGoogle+ a rămas orfan, după plecare lui Vic Gundotra

Google+ a rămas orfan, după plecare lui Vic Gundotra

Vic Gundotra a plecat de la Google, lăsând în urmă una dintre cele mai importante creații ale sale în cadrul companiei americane, platforma socială Google+, relatează TechCrunch. În anunțul făcut pe pagina sa de Google+ Vic Gundotra, până ieri vicepreședinte al companiei, a mulțumit colaboratorilor săi, numindu-i visători incurabili.

Google+ s-a găsit în ultimul an într-o campanie de lărgire a bazei de utilizatori, prin „obligarea” celor care folosesc diverse produse Google să își conecteze profilul de Google+ la acestea. Eforturile de integrare a tuturor serviciilor sub umbrela Google+ nu a fost o reușită, așa cum arată articole publicate de Gigaom, TechCrunch și Ars Technica. Google+ arată bine, pare platforma ideală pentru afaceri, dar îi lipsește ingredientul esențial: utilizatori într-un număr suficient de mare încât spațiul Google+ să nu pară un club gol.

Vic Gundotra lucrează la Google din 2007, după ce mai bine de 15 ani a fost la conducerea Microsoft unde a fost implicat în dezvoltarea mai multor produse de la Windows 3.0 la Windows XP și Vista.

Pe lângă rețeaua socială Google+, de care numele său este cel mai adesea legat, Vic Gundotra s-a mai ocupat de aplicațiile mobile și de relațiile cu dezvoltatorii acestora. La fel, Vic Gundotra a colaborat cu echipa Google Maps, contribuția lui fiind recunoscută chiar de Larry Page, care, într-un comentariu la anunțul de plecare al lui Vic Gundotra, a spus că funcțiile îmbunătățite de navigare sunt un important merit al fostului angajat al Google.

Se pare că relația dintre Larry Page și Vic Gundotra a fost într-adevăr foarte bună, având în vedere că acesta din urmă a menționat apreciativ stilul de conducere al cofondatorului Google chiar în anunțul de pleacare. Iar aceasta este o performanță, dacă este să îl ascultăm pe Nicholas Carlson de la Business Insider care spune că Larry Page este un șef neobișnuit, care ține foarte mult la principiile sale de management și care este adeptul unei relații directe cu personalul tehnic.

Îl puteți vedea pe Vic Gundotra în înregistrarea urmatoare, încercând să „reziste” comedianului Conan O'Brien.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă