14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialInternet Explorer 9 este disponibil şi în limba română

Internet Explorer 9 este disponibil şi în limba română

Microsoft a lansat, marţi, Internet Explorer (IE) 9, versiune a unuia dintre cele mai utilizate browsere din lume, disponibil în 40 de limbi, inclusiv în limba română, a anunţat compania.

 

“În mai puţin de un an, IE9 a ajuns de la primul preview public la versiunea finală cu ajutorul partenerilor hardware şi al comunităţii Web”, a declarat, într-un comunicat, Tudor Galoş, Windows Business Group Lead la Microsoft România.

IE9 este cel mai descărcat browser Microsoft în variantă beta, cu peste 40 de milioane de download-uri şi o rată de utilizare de 2% pe sistemele cu Windows 7.

Noua variată a IE dispune de caracteristici precum Pinned Sites şi JumpList, care permit utilizatorilor instalarea site-urilor Web favorite direct în taskbar-ul Windows 7, similar aplicaţiilor native. De asemenea, are accelerare hardware completă pentru HTML5 şi foloseşte capabilităţile plăcilor grafice pentru a face disponibilă 90% din puterea unui PC pe Web.

În contextul unui Internet din ce în ce mai puţin sigur şi cu din ce în ce mai puţină intimitate personală, scopul IE 9 este să fie sigur, construit cu un set complex de setări de securitate, confidenţialitate şi fiabilitate implicite ce protejează utilizatorii atunci când sunt online.

La sfârşitul anului trecut, Microsoft a introdus funcţia Tracking Protection în IE 9, care permite utilizatorilor să-şi controleze informaţiile personale pe măsură ce navighează pe Internet, prin indicarea site-urilor cu care preferă să nu schimbe date.

Aplicaţiile malware continuă să reprezinte cel mai însemnat risc de securitate online pentru utilizatori. Studiile arată că IE9 blochează 99% dintre atacurile construite pe considerente sociale (social engineering), ce se bazează pe convingerea utilizatorului să realizeze acţiuni care compromit PC-ul şi/sau datele.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă