11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTwitter refuză sa deschidă o reprezentanță în Turcia

Twitter refuză sa deschidă o reprezentanță în Turcia

Twitter nu deschide un birou în Turcia, contrar dorinței guvernanților turci, a spus Colin Crowell, vicepreședinte Twitter, într-o declarație făcută după doua zile de discuții purtate de reprezentanți Twitter cu oficiali turci, relatează Phys.org.

În ultimele zile, șefii Twitter au explicat oficialilor turci politicile lor privind administrarea conturilor utilizatorilor. Ei le-au spus guvernanților turci că, potrivit politicilor Twitter, exista posibilitatea ca unele conturi să fie dezactivate doar într-o anumită țară ca urmare a unor decizii judecătorești locale și că nu sunt necesare măsuri care ar împiedica accesul la serviciile Twitter a milioane de utilizatori.

Colin Crowell, care este și responsabilul pentru politicile internaționale ale companiei, a mai spus ca nu a existat o discuție despre taxele plătite în Turcia și a negat acuzațiile de evaziune fiscală. Oficialii turci estimează la 25 de milioane de euro veniturile realizate din publicitate de către Twitter in Turcia.

Echipa Twitter a sosit în Turcia la puțin timp după ce primul ministru al Turciei a declarat că Twitter va fi anchetată pentru evaziune fiscală. Declarația lui Recep Tayyip Erdoğan este doar ultima etapă dintre „războiul” pe care acesta îl duce cu rețelele sociale internaționale, care au permis adversarilor săi să publice documente care ar demonstra corupția guvernului pe care îl conduce. Mânia premierului turc a fost stârnită de refuzul acestor companii de a șterge comentariile acuzatoare, care trimiteau la respectivele documente.

Twitter a fost interzis în Turcia între 20 martie și 3 aprilie, perioada care s-a suprapus cu campania electorală din această țară. Alegerile au fost câștigate de partidul premierului turc, în ciuda scandalurilor de corupție.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă