27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialNumărul infracţiunilor realizate prin Facebook a CRESCUT cu 800%

Numărul infracţiunilor realizate prin Facebook a CRESCUT cu 800%

În ultimii patru ani, numărul abuzurilor şi al infracţiunilor realizate prin intermediul reţelelor de socializare Facebook şi Twitter a crescut cu 800%, arată un raport efectuat la nivel mondial publicat în Daily Mail, potrivit Mediafax.

Dacă, în 2008, s-au înregistrat la Poliţie 556 de plângeri legate de abuzuri realizate prin intermediul reţelelor sociale, în 2011, numărul celor care au raportat la Poliţie infracţiuni comise prin Facebook a ajuns la 4908.

În 2011, circa 653 de persoane au fost sancţionate de către autorităţi pentru abuzuri sau infracţiuni realizate prin social networking. Oamenii legii susţin că există o mare varietate de mesaje ofensatoare sau chiar ameninţări care sunt propagate prin Facebook sau Twitter, aceste tipuri de mesaje fiind cele mei des întâlnite.

În rândul mesajelor ofensatoare transmise prin intermediul reţelelor sociale se numărărşi ameninţări de abuzuri sexuale, de cele mai multe ori victimele acestora fiind persoanele de sex feminin. Rasismul se numără printre alte tipuri de abuzuri manifestate online, cât şi escrocheria sau înşelătoria sub formă de fraudă bancară.

Pe de altă parte, reţelele sociale au fost folosite pe parcursul anilor de către Poliţie pentru a primi detalii sau pentru a identifica în mod direct făptaşul unei crime. Au existat numeroase cazuri în care hoţii au postat pe propriile conturi de Facebook imagini cu bunurile sustrase, prinderea acestor fiind după aceea o formalitate.

Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...
Ultima oră
Pe aceeași temă