16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPoftiţi la restaurantul-toaletă!

Poftiţi la restaurantul-toaletă!

Mâncarea si toaletele sunt două lucruri care, în mod normal, nu se potrivesc, însă restaurantul Modern Toilet din Taiwan oferă clienţilor o experienţă inedită: savurarea mâncărurilor preferate direct dintr-un bideu, în timp ce stau pe un vas de WC, potrivit revistei Time.

Scaunele-toaletă sunt decorate cu trandafiri, scoici sau reproduceri ale unor tablouri renascentiste, iar mâncarea se serveşte în farfurii cu formă de bideuri, pe o masă care seamănă cu o chiuvetă. Până şi paharele sunt adaptate specificului Modern Toilet, fiind transformate în pisoare de plastic, iar îngheţata este servită dintr-un vas în forma unei toalete pătrate.

Clienţii au parte de o experienţă bizară, dar amuzantă. “Este un local inovator, ca o glumă bună”, a spus Chen Kinhsiang, o profesoară care a ajuns să ia masa în local la insistenţele studenţilor săi. Ea recunoaşte că este puţin scârbos să îi vezi pe ceilalţi clienţi mâncând din toalete, dar spune că nu mai observi nimic odată ce începi să savurezi mâncarea.

“Scopul localului este de a crea clienţilor o confuzie a simţurilor, dar şi de a-i şoca”, a spus Chen Min-Kuang, managerul restaurantului. 

Preţurile practicate sunt convenabile, iar felurile de mâncare variate, de la curry, paste şi preparate din pui, până la îngheţată delicioasă, dar cu denumiri deloc apetisante: “diareea cu resturi uscate”-  aromă de ciocolată, “caca sângeroasă”- căpşuni sau “dizenterie verde”- kiwi.

Prima reacţie pe care ţi-o provoacă acest local poate fi asemănătoare cu cea a unui băieţel de şase ani care a mers să ia masa împreună cu familia la Modern Toilet. “E caca peste tot! Y-u-c-k!”, a spus puştiul, în timp ce se aşeza pe scaunul de WC.

Deşi o astfel de experienţă le poate părea revoltătoare occidentalilor, în cultura asiatică recţiile corpului sunt acceptate ca un lucru normal, care nu trebuie ascunse în public. De exemplu, râgâitul în timpul unei mese se consideră a fi un compliment adus bucătarului.

Tematica restaurantului Modern Toilet a fost inspirată de un desen animat japonez în care personajul principal, Jichiwawa, se joacă cu excremente si le agită pe un băţ. Inspirat de această imagine, Wang Zi, proprietarul restaurantului-toaletă, a început să comercializeze o ingheţată ambalată în toalete de hârtie.  Produsul a avut un succes enorm, iar  Wang  s-a decis să deschidă localul în 2004. Modern Toilet are acum şapte locaţii în Taiwan, una în Hong-Kong şi alta în Shenzhen, China.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă