21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPădurea Volkswagen, mai bogată cu 22.000 de copaci

Pădurea Volkswagen, mai bogată cu 22.000 de copaci

Compania Volkswagen a continuat şi în acest an proiectul “O maşină nouă, un copac plantat”. Astfel Pădurea Volkswagen din comuna Borcea, judeţul Călăraşi, s-a mărit cu încă 22.000 de copăcei.

Volkswagen a demarat în 2010 un parteneriat cu autorităţile locale din comuna Borcea pentru o perioadă de 5 ani care constă în realizarea Pădurii Volkswagen prin împădurirea a peste 25 ha de teren în zona dig-mâl a Braţului Borcea, zonă care a fost de mai multe ori puternic afectată de inundaţii. Perdeaua verde care va lua naştere are rolul de a proteja comunitatea locală de inundaţii şi de a îmbogăţi fondul forestier scăzut al comunei.

“Este un proiect la care noi, cei de la Volkswagen, ţinem foarte mult şi salutăm implicarea alături de noi a tuturor clienţilor noştri care, dând un semn de responsabilitate, au achiziţionat autoturisme Volkswagen echipate cu tehnologii BlueMotion. Pentru toţi aceştia, pentru fiecare autoturism Volkswagen vândut în România, noi plantăm câte un copac în Pădurea Volkswagen”, a declarat Bogdan Florea, Directorul Mărcii Volkswagen în cadrul Porsche România.

Acţiunea Volkswagen se încadrează în linia pe care constructorul german şi-a trasat-o: să devină cel mai responsabil constructor de maşini din lume.

“Responsabilitatea noastră constă atât în acţiuni şi proiecte de implicare socială, din care amintim printre altele susţinerea Maratonului Internaţional Bucureşti şi sponsorizarea fundaţiilor Hospice Casă Seprantei, Concordia, Homes and Hope for Children, OvidiuRom şi alţii, cât şi în folosirea la scară largă a tehnologiilor prietenoase cu mediul. Tehnologiile BlueMotion care echipează deja majoritatea modelelor Volkswagen, asigură în acelaşi timp plăcerea deplină a condusului şi reducerea emisiilor poluante şi a consumului. Noi numim această abordare Think Blue,” a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

Messi, de neoprit în America! Argentinianul a reușit o nouă dublă și e golgheter în MLS

Lionel Messi a contribuit decisiv la victoria lui Inter Miami cu scorul de 4-1 în faţa lui New England Revolution, după ce a marcat...
Ultima oră
Pe aceeași temă