3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Băsescu şi Ponta ar trebui trimişi împreună în exil la...

REVISTA PRESEI. Băsescu şi Ponta ar trebui trimişi împreună în exil la Botoşani ca să îşi găsească un job într-un judeţ în care numai unul din opt locuitori are un loc de muncă, iar visul tuturor este să lucreze la Spitalul de Urgenţă

Adevărul scrie marți despre ”Geniul de după gratii: Deţinutul inventator, care i-a cucerit pe americani cu un sistem de protejare a cardurilor”.

”Viaţa lui Valentin Boanţă (33 de ani), deţinutul premiat în 2013 la Salonul de Invenţii de la Geneva pentru sistemul de protecţie a cardurilor bancare, după ce el însuşi a fost condamnat pentru clonare de carduri, poate concura cu succes la un scenariu de film.  La 11 ani câştiga concursul UNICEF de la New York, desenul său fiind timp de un an emblema organizaţiei, a absolvit Liceul de artă “Nicolae Tonitza” din Bucureşti, ulterior fiind student la Academia de artă Nicolae Grigorescu şi apoi la Facultatea de Drept. A fost co-organizator al festivalurilor de artă medievală de la Sibiu şi Caransebeş. Cu toate acestea, notorietatea şi-a câştigat-o după ce a ajuns în spatele gratiilor. Dacă Boanţă îşi trăieşte propria dramă, în sistemul de penitenciare din România cazul său este un exemplu de „influenţare morală“ pentru ceilalţi deţinuţi.”, scrie Adevărul.

Gândul titrează, marți: ”Ucraina prezintă dovada că separatiştii sunt mobilizaţi de forţele speciale ruseşti. Fotografiile oficiale care au ajuns la OSCE şi Washington”.

”De două săptămâni, forţe armate misterioase, formate din personal profesionist şi cunoscute drept “oamenii în verde”, au ocupat clădiri oficiale din Ucraina, oraş după oraş, alimentând furia separatiştilor din estul Ucrainei. Rusia a negat vehement acuzaţiile că aceşti oameni pun în aplicare de fapt o invazie rusească pe teritoriul Ucrainei. Acum însă, fotografii puse la dispoziţie de autorităţile Ucrainei către misiunea de supraveghere a OSCE şi susţinute de administraţia Obama arată că exact despre asta era vorba: “oamenii în verde” sunt forţe speciale ruseşti, care au fost prezente şi în Crimeea, şi în estul Ucrainei, ba chiar şi în Georgia în războiul din 2008.”, scire Gândul.

Evenimentul Zilei scrie: ”DOSARUL PANAIT. Adevărul despre moartea procurorului Cristian Panait”.

”În 10 aprilie 2002, un tânăr procuror de la Parchetul General s-a aruncat de pe terasa apartamentului în care locuia cu mătușa sa și a decedat câteva ore mai târziu, la spital. Ştirea a fost şocantă deoarece opinia publică ştia că procurorul era implicat într-o anchetă de contrabandă şi corupţie, cu ramificaţii politice până la vârful PSD, partidul de la putere. La acest episod s-a referit preşedintele Băsescu când a spus că îşi aminteşte de procurorul Victor Ponta doar legat de cazul Panait.”, scrie Evenimentul Zilei.

Ziarul Financiar titrează, marți: ”Băsescu şi Ponta ar trebui trimişi împreună în exil la Botoşani ca să îşi găsească un job într-un judeţ în care numai unul din opt locuitori are un loc de muncă, iar visul tuturor este să lucreze la Spitalul de Urgenţă”.

”Nu cred că în vocabularul şi pe agenda preşedintelui Băsescu şi a premierului Ponta există cuvântul Botoşani. Judeţul Botoşani. În discursul public al celor doi, atunci când îşi vorbesc prin intermediul televiziunilor, există pact de coabitare, există corupt, hoţ, mincinos, şantajist, cel mai mare rău, plagiator, închisoare etc. Dar Botoşani, aproape cel mai sărac judeţ din România, unde doar unu din opt locuitori are un loc de muncă, cine se ocupă?”, scrie ZF.

 

 

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă