16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Mazăre: Ponta va fi candidatul PSD la prezidențiale. Social-democrații, conduși...

REVISTA PRESEI. Mazăre: Ponta va fi candidatul PSD la prezidențiale. Social-democrații, conduși de Dragnea

Adevărul prezintă,marți, relatarea barmaniței constănțene privind incendiul în care au murit trei persoane. ”Georgiana, barmaniţa de la Beirut: „Ţipam că fetele ard sus şi nimeni nu mă asculta“.

”Georgiana, barmaniţa de la Restaurantul Beirut, una dintre cele mai apropiate prietene ale Nicoletei Cengher, tânăra care a murit în incendiul produs sâmbătă noaptea, a avut norocul ca în noaptea fatidică să fie liberă. (…) A ajuns într-un suflet la restaurant, dar nimeni nu a mai fost lăsat să intre. „Ştiam că fetele sunt sus. Patronul a scos o fată şi apoi pompierii nu au mai lăsat pe nimeni să intre. Eu cred că uşa de la camera unde erau fetele nu s-a mai putut deschide întrucât, fiind din termopan, s-a dilatat din cauza căldurii, iar kederul s-a topit şi astfel a devenit etanşă“, spune Georgiana. Ea mai spune că Nicoleta a fost găsită deasupra prietenelor ei. „Fetele erau îmbrăţişate“, a povestit femeia.

”Mazăre aruncă bomba: Ponta – la Cotroceni, Dragnea – șef la PSD”, titrează, marți, Evenimentul Zilei.

”Victor Ponta – președintele României, Liviu Dragnea – premier și totodată șeful PSD. Scenariul, foarte convenabil pentru baronii PSD, pentru că Dragnea este unul de-al lor, a fost lansat ieri de primarul Constanței, Radu Mazăre. Declarațiile sale vin după reuniunea de la Brașov de sâmbăta trecută, când premierul a preferat să lipsească de la întâlnirea cu președinții de filiale, lăsându-l pe Dragnea să liniștească spiritele, agitate de arestarea preventivă a lui Adrian Duicu de la CJ Mehedinți. „Candidatul PSD pentru Președinție va fi Victor Ponta, nu altcineva”, a declarat Radu Mazăre pentru „Evenimentul zilei”. „Este cel mai bine poziţionat şi lui Victor i-aş face campanie şi l-aş susţine categoric, pentru că este un om care şi-a respectat de fiecare dată punctul de vedere şi mie îmi plac oamenii cu caracter”, a precizat Radu Mazăre. „Deocamdată ca și contracandidat este Antonescu, care s-a fâsâit. Mie îmi plăcea de Antonescu, dar parcă nu mai e coerent, parcă e disperat după funcție”.

Gândul scrie, marți, despre întâlnirea lui Victor Ponta cu baronii locali: ” Premierul Ponta se întâlneşte marţi cu mai mulţi lideri din teritoriu la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre problemele pe care aceştia le au cu justiţia, dar şi cele legate de subfinanţarea proiectelor locale. Liderii din teritoriu promit să obţină scoruri record la alegerile europarlamentare dacă cele două doleanţe le sunt îndeplinite de premier. Victor Ponta i-a eliminat în ultima perioadă pe liderii din teritoriu de la masa deciziilor: s-a întâmplat cu ocazia numirilor făcute pentru noul Guvern, dar şi la instalarea lui Călin Popescu Tăriceanu în fruntea Senatului. La finalul întâlnirii, premierul Ponta ar putea anunţa modificarea legislaţiei privind incompatibilităţile, mişcare care ar putea „elibera” 1200 de aleşi locali care au probleme cu ANI”.

Ziarul Financiar scrie, marți, despre amenajarea Dunării: ”Cum facem din fluviul Dunărea principala cale de acces spre Europa: menţinerea adâncimii optime şi investiţiile în porturi, prioritare”.

”Cu doar 645 de kilometri de autostradă şi cu o reţea de cale ferată deficitară, România ar putea să facă din Dunăre principala cale de acces spre Europa, în condiţiile care deţine 47% din totalul sectorului navigabil al fluviului şi mai multe porturi fluviale şi maritime, sunt de părere specialiştii din domeniu. „Dunărea trebuie pri­vită ca o prioritate. Dacă nu ar exista variaţia debitului, care reprezintă cea mai mare problemă, fluviul ar putea fi chiar principala cale de acces a României spre Europa“, este de părere Daniel Linteş, directorul general al operatorului portuar Socep Constanţa, conform ZF.

Corneliu Vadim și-a ”curățat” declarațiile de avere ca să scape de plata despăgubirilor de zeci de mii de euro stabilite de instanțe, scrie, marți, Curentul. ”Urmărind declarațiile sale de avere depuse de la intrarea în Parlamentul European, în 2009, se poate constata cu ușurință că treptat Vadim Tudor a scăpat de aproape toate bunurile aflate pe numele său. Această acțiune s-a desfășurat în paralel cu pierderea pe bandă rulantă a numeroase procese de calomnie în care acesta a fost obligat la plata unor despăgubiri substanțiale. Astfel, potrivit unei centralizări făcute de presă , Vadim Tudor a fost obligat de instanță să plătească peste un miliarde de lei vechi doar pentru procesele intentate de Ion Cristoiu, Cozmin Gușă și Vladimir Tismăneanu, pe care  europarlamentarul PRM le-a pierdut. La această sumă se mai adaugă cei 5000 de euro câștigați drept despăgubire chiar de șeful ANI, Horia Georgescu. Cei care au primit despăgubiri din partea instanțelor se pare că au rămas până acum doar cu deciziile, întrucât Vadim Tudor nu are conturi în țară pentru a putea fi executate și nici bunuri, cu excepția unui Logan vechi de vreo șapte ani. Și, desigur, colecția de autografe celebre cu care se tot laudă la televizor, dar care, potrivit declarațiilor de avere, nu este evaluată”, notează Curentul.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă