27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. SUPERIMUNITATE PENTRU BARONI. Primarii şi şefii de CJ, puşi la...

REVISTA PRESEI. SUPERIMUNITATE PENTRU BARONI. Primarii şi şefii de CJ, puşi la adăpost de ANI şi DNA

În Adevărul de vineri citim o infografie despre: ”Scutul de la Deveselu ar putea fi suplimentat cu rachete Patriot”.

”Strategia SUA privind sistemele antirachetă amplasate în Europa de Est, inclusiv în România, s-ar putea schimba ca urmare a intervenţiei ruse în Ucraina. Tot mai multe voci de la Washington cer amplasarea unor rachete mai puternice, iar o soluţie rapidă şi cel mai puţin contestată ar fi amplasarea unui scut Patriot, aşa cum există deja în Polonia. Pe de-o parte, în Congresul American s-a format deja un grup care vrea desfăşurarea unor sisteme mai puternice în Europa de Est pentru a contracara concentrarea de forţe ruse la graniţa cu Ucraina, pe de altă parte aliaţii NATO din zonă se simt ameninţaţi de Moscova şi cer consolidarea sistemelor. Pe termen lung, asta ar putea însemna revenirea la strategia elaborată în timpul preşedintelui George W. Bush, la care Obama a renunţat în 2009. Aceasta presupunea amplasarea a 10 baterii antirachetă în Polonia şi un sistem radar în Cehia, cu scopul declarat de a intercepta potenţiale rachete cu rază lungă de acţiune lansate din Iran. Moscova a criticat de atunci planurile şi a anunţat că se simte vizată.”, scrie Adevărul.

Evenimentul Zilei titrează, vineri: ”Unde găsești cei mai ieftini carburanți pe autostrăzile din România”.

”Țara noastră are în prezent puțin peste 600 de kilometri de autostradă, majoritatea dați în circulație în ultimii cinci ani, ca urmare a fondurilor europene puse la dispoziția României. Pe cele mai noi autostrăzi nu se găsesc momentan stații de alimentare cu carburanți, reprezentanții Companiei de Drumuri anunțând că abia în acest an vor organiza o licitație pentru amplasarea spațiilor de servicii.”, potrivit Evenimentul Zilei.

Gândul scrie, vineri, despre superimunitatea parlamentarilor: ”SUPERIMUNITATE PENTRU BARONI. Primarii şi şefii de CJ, puşi la adăpost de ANI şi DNA.”

”La două luni după ce şi-au votat o superimunitate faţă anchetele DNA şi ANI, pe 11 februarie 2014, tot într-o zi de marţi, parlamentarii au aprobat modificarea legii administraţiei publice cu efecte similare. Legea a fost în aşa fel modificată încât şefii de Consilii Judeţene şi primarii nu vor mai putea fi acuzaţi de conflicte de interes. Altfel spus vor putea să dea contracte publice către propriile firme sau firmele rudelor. Modificarea legii prevede că primarii şi şefii de CJ-uri pot delega atribuţiile de serviciu către funcţionarii publici din subordine. Experţii consultaţi de gândul spun că această lege îi ajută pe baronii locali să evite dosarele de corupţie. Senatorul Darius Vâlcov care, alături de Gabriela Firea, a iniţiat legea spune că intenţia sa nu a fost să îi scape pe primari de dosare, ci doar să le fluidizeze munca.”, scrie Gândul.

În Puterea citim: ”Cu războiul la graniţe, Guvernul Ponta trimite soldaţii să facă treaba civililor, la inundaţii”.

”Avem un război la graniţă, în Ucraina, manevre militare în mai multe ţări NATO din estul Europei şi, în general, o situaţie tensionată care te-ar duce cu gândul că şi Armata română ar trebui să fie, cel puţin acum, mai concentrată pe obiectul muncii, respectiv pregătirea militară. Da’ de unde! La noi, Guvernul Ponta, relaxat şi grijuliu ca nu cumva să panicheze populaţia, tocmai a decis ca soldaţii să ia o pauză de la antrenamente şi să încerce o vreme lupta cu apele, la inundaţii.”, scrie Puterea.

 

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...
Ultima oră
Pe aceeași temă