20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Weekend magic: unde mergem în excursie de Paşte

REVISTA PRESEI. Weekend magic: unde mergem în excursie de Paşte

Adevărul scrie vineri: ”Weekend magic: unde mergem în excursie de Paşte”.

”Românii care nu sunt încă decişi ce vor să facă în weekendul liber de Paşte au la dispoziţie mai multe variante, în care distracţia este garantată. Printre opţiuni se numără procesiuni religioase, trasee turistice, dar şi evenimente organizate special pentru copii.Turiştii care aleg să-şi petreacă tot weekendul de Paşte departe de casă sau cei care pur şi simplu vor să facă o excursie duminică sunt aşteptaţi în localitatea Apaţa, din Braşov, unde se va  desfăşura tradiţionalul obicei al „Împuşcatului cocoşului“. În zilele noastre, participanţii la acest obicei sunt copiii, scopul sărbătorii fiind iniţierea tinerilor şi tragerea la ţintă, cu arbaleta”, notează Adevărul.

În Gândul citim despre sora geamănă a Terrei: ”NASA a anunţat descoperirea primei exoplanete pe care viaţa ar fi posibilă la fel ca pe Pământ”.

”O echipă internaţională de astronomi a descoperit prima planetă din afara sistemului nostru solar, de o dimensiune comparabilă cu Pământul, pe care ar putea exista apă în formă lichidă, care ar putea face viaţa posibilă ”, scrie Gândul.

Evenimentul Zilei scrie despre: „Vinovații din afacerea cu terenurile de la Nana și Fundulea. Jaful de 2.000 de hectare din Călărași”.

”Raportul Corpului de Control al Guvernului privind devalizarea patrimoniului Institutului de Cercetare de la Fundulea a evidențiat că operațiunea de transfer a 2.000 de hectare a fost ilegală, dar omite aspecte de natură penală de care se fac vinovați înalți funcționari ai statului.
Sinteza raportului Corpului de Control al Guvernului arată mai mult a dare de seamă decât a operațiune de control. Acesta descrie doar modalitatea prin care Institutul Fundulea a fost devalizat de 2.000 de hectare din patrimoniu, fără a indica și vinovații sau responsabilii de furtul patrimoniului institutului. „Evenimentul Zilei” vă prezintă cine sunt aceștia. Potrivit sintezei raportului de control, primarul din Fundulea este cel care a inițiat, pe 12 iulie 2007, transferul ilegal a 2.000 de hectare de la stațiunea de cercetare către localitatea pe care o conduce.”, notează Evenimentul Zilei.

”Firea l-a santajat pe Mucea. Stenograme incendiare din dosarul de spionaj”, titrează Curentul. ”Cocoțat în vârful Guvernului unde interpretează, în travesti, rolul de prim-ministru al României, fostul procuror Victor Viorel Ponta, care în această din urmă calitate s-a remarcat doar prin faptul că a fost cândva coleg de birou cu răposatul Cristian Panait, a suflat în goarna indignării și-a adunat ciracii de partid și, exact ca la colhoz, au pus la cale o plângere penală colectivă. O plângere penală menită să repare onoarea „Albinuței” Gabriela Firea care, după cum crede Premierul nostru, ar fi fost șantajată de Traian Băsescu.”, scrie Curentul.

 

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă