19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialModelul Iordache a prins printre primarii PSD. Decebal Făgădău, de la Constanța,...

Modelul Iordache a prins printre primarii PSD. Decebal Făgădău, de la Constanța, le-a răspuns unui elev şi unei senatoare cu ”Altă întrebare”

Răspunsul ”Altă întrebare”, care l-a făcut celebru pe fostul ministrul de Justiției, Florin Iordache, a căpătat adepți în PSD. Primarul social-democrat al Constanței, Decebal Făgădău, a răspuns cu exact aceleași cuvinte la două întrebări adresate vineri, în cadrul dezbaterii despre bugetul local.

Primul servit a fost Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța. "Noi i-am spus primarului despre problemele privind bursele și paza, lucruri pe care le știa deja, i-am spus public faptul că nu a fost mărită nicio bursă iar el, a răspuns <<Altă întrebare>>”.

Nu a dorit să răspundă la solicitările elevilor. Primarul a fost arogant la fiecare întrebare. A arătat aceeași atitudine pe parcursul întregii dezbateri”, a spus Alexandru Manda.

Microfonul a fost preluat, puțin mai târziu, de senatorul USR Ramona Dinu, care a avut câteva întrebări generale referitoare la principiile care au stat la baza alcătuirii acestui buget. ”Ce ați avut în vedere în momentul în care ați avut o alocare de 99 de milioane de lei pentru autoritățile executive și legislative la nivelul Constanței, și respectiv 16 milioane de lei pentru sănătate?”, a întrebat aceasta.

Primarul a răspuns punctual întrebării, iar la final a adăugat ”Altă întrebare”. ”Cred că i-a scăpat, nu a fost o chestie haioasă. După ce a spus-o a zâmbit și el. Pare că i-a venit natural. A stârnit ilaritate din partea publicului.”, ne-a spus președintele USR Constanța, deputatul Ion Stelian Cristian, prezent la dezbatere. Acesta a precizat că primarul a răspuns la întrebări, pe parcursul dezbaterii, dar atunci când e prins în corzi vrea să treacă la altă întrebare. ”Eu am vrut să îi reproșez că nu ne-a răspuns la câteva întrebări adresata la începutul lunii, întrebări punctuale despre buget. L-am întrebat de ce nu a răspuns în termen legal, dar mi-a spus că a răspuns. Incredibil. Evident că nu a răspuns”, a mai spus președintele USR.

La dezbatere a fost prezent și jurnalistul de investigații Dorian Hapurnea. ”Mi s-a părut atitudinea unui om nesimțit, pentru că cel puțin în două cazuri, al reprezentantului elevilor și al doamnei senator, întrebările au fost la obiect și foarte pertinente. Culmea e că, înainte de a vorbi Alexandru Manda, chiar primarul a spus că a mărit bursele și că are de gând să o facă în continuare. Manda i-a spus că nu e cazul. Cred că din cauza asta s-a enervat Făgădău”, spune el. Acesta a precizat că la dezbatere a venit un domn din partea unui laborator de cofetărie, cu întrebări punctuale. Primarul i-a spus că a venit târziu, pentru că se discută bugetul, nu taxele locale, iar apoi a început să îi dea lecții.

”Decebal Făgădău are o atitudine de parcă oricine a venit în fața lui vrea să îl sfideze. Se simte provocat de oricine. Am ieșit din sală. Nici Radu Mazăre nu era așa. Avea momentele lui când își ieșea din pepeni, dar până la momentul acela era destul de comunicativ și încerca să-ți explice cum își justifica acțiunile. Făgădău din start se așează pe locul omului care se simte atacat. Crede că oricine vine să îi pune întrebări îl atacă. Cred că asta provine din cauza unor probleme din primărie, pentru că e clar că lucrurile nu funcționează acolo”, spune Dorian Hapurnea.

Bugetul Constanței va fi votat săptămâna viitoare. 

Vom reveni cu un comentariu din partea primarului Decebal Făgădău.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă