15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn pastor unitarian din Mediaş şi-a omorât copiii şi s-a sinucis

Un pastor unitarian din Mediaş şi-a omorât copiii şi s-a sinucis

Scene desprinse dintr-un film de groază, la Mediaş. Un pastor unitarian şi-a ucis copiii cu o cruzime de nedescris, chiar în biserica unde slujea. Apoi s-a aruncat în faţa trenului.

Cei doi băieţei ai pastorului unitarian din Mediaş aveau 5, respectiv 7 ani. Ultima oară au fost văzuţi împreună cu tatăl lor, când plecau la cumpărături. Nimeni nu ştie cum au ajuns până la urmă în biserică şi care a fost motivul pentru care preotul i-a ucis.

“În respectivul imobil au fost găsiţi doi copii, doi minori cu leziuni traumatice grave, respectiv plăgi tăiate în zona gâtului profunde, bănuim că moartea a fost datorată acestora. Nu cunoaştem în momentul de faţă împrejurările în care au fost produse respectivele leziuni traumatice”, a declarat procurorul criminalist Ioan Boţoc.

Pastorul Denes Cseh a dispărut imediat după crimă. În timpul cercetărilor, poliţiştii au primit vestea că un bărbat ale cărui semnalmente coincideau cu ale lui a fost lovit de tren, la marginea oraşului. La faţa locului, poliţiştii au constatat că era vorba chiar de tatăl copiilor ucişi care, probabil, s-a sinucis.

Pastorul fusese externat, în urmă cu câteva zile, de la Clinica de Psihiatrie II din Târgu Mureş, conducerea unităţii medicale afirmând că externarea a fost făcută la cererea pacientului, care avea o “problemă afectivă”, transmite Mediafax.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Konrad Judith, a declarat, duminică, că bărbatul a fost internat până în 22 iunie la Clinica de Psihiatrie II din Târgu Mureş şi că a fost externat, după o săptămână de tratament, la cerere.

“Era la prima internare. A fost internat până în 22 iunie, timp de o săptămână, cu o problemă afectivă, la Clinica de Psihiatrie II din Târgu Mureş. I s-a acordat toată atenţia necesară. Nu se putea prevedea un astfel de gest, comiterea suicidului şi a celorlalte fapte”, a precizat Konrad Judith.

Potrivit anchetatorilor, sâmbătă seară preotul a plecat de acasă cu ambii copii, spunându-i soţiei sale că merge la cumpărături. După ce aceasta a văzut că au trecut câteva ore şi bărbatul nu s-a întors, a sunat un angajat al bisericii şi l-a rugat să verifice dacă soţul său este la biserică.

Bărbatul a mers la biserică şi a găsit cadavrele celor doi copii, iar preotul era dispărut.

“Este o veste zguduitoare. În respectivul imobil au fost găsiţi doi copii care aveau leziuni traumatice grave, respectiv plăgi tăiate profunde în zona gâtului. Bănuim că moartea a fost cauzată de aceste plăgi”, a declarat Ioan Boţoc, procuror criminalist la Parchetul de la lângă Tribunalul Sibiu.

Medicul legist a stabilit că plăgile pe care le aveau copiii le-au provocat moartea.

“Am făcut constatarea la două cadavre de copii. Cel mic, de cinci ani, avea o secţiune cervicală superioră şi secţiunea completă a laringelui, pracum şi a pachetului vascolo-nervos din stânga. Celălalt băiat avea o secţiune cu plagă de aproximativ nouă centimetri”, a declarat mediul legist Ioan Doican.

Anchetatorii spun că trupul unuia dintre băieţi a fost descoperit la parterul bisericii, în apropiere de locul de rugăciune, iar cel de-al doilea a fost găsit la etajul clădirii.

Vecinii din Mediaş ai pastorului povestesc că nu au avut niciodată probleme cu acesta, că era un om liniştit şi cumsecade.

Ei spun că, practic, în ultimii ani el şi-a crescut singur cei doi băieţi, soţia sa fiind bolnavă de cancer.

Vecinii au relatat că soţia preotului a fost operată de curând, ea suferind de mai mulţi ani de cancer. Pentru că nu putea să se deplaseze, femeia l-ar fi rugat, sâmbătă seară, pe administratorul bisericii să verifice dacă soţul ei este la biserică, aflată foarte aproape de casa în care locuiau, respectiv în spatele Primăriei Mediaş.

La rândul său, episcopul Bisericii Unitariene din Transilvania, Ferenc Bálint-Benczédi, a declarat că ştia că preotul fusese internat la Târgu Mureş şi că a vorbit cu el marţi şi că acesta era îngrijorat pentru soţia sa, bolnavă. El a afirmat că nu îşi explică de ce medicii de acolo l-au lăsat să plece.

 

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU