14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUn tânăr s-a aruncat de la etajul 10 pentru că se credea...

Un tânăr s-a aruncat de la etajul 10 pentru că se credea în filmul Matrix

Un tânăr a murit duminică după ce s-a aruncat de la etajul al zecelea al unei clădiri din Timişoara, potrivit Mediafax.

Poliţiştii au declarat că tânărul a mai încercat să se sinucidă cu câteva ore înainte aruncându-se de la  etajul al patrulea al unui alt bloc, fiind însă salvat şi dus la spital, de unde a fost lăsat apoi să plece.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Marinela Hotico, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi, duminică după-amiază, că un tânăr încearcă să se arunce de la etajul al patrulea al unui bloc de pe strada Liniştei din Timişoara.

Conform sursei citate, într-un moment de neatenţie al acestuia, poliţiştii au reuşit să îl imobilizeze şi să îl coboare cu ajutorul pompierilor.

Potrivit anchetatorilor, tânărul de 28 de ani le-a spus că a încercat să sară de pe bloc deoarece credea că este personajul Neo din filmul “Matrix”, iar prin gestul său l-ar fi apărat pe Dumnezeu.

Hotico a declarat că, după câteva ore, poliţiştii au fost sesizaţi că un tânăr a murit după ce s-a aruncat de la etajul al zecelea al unui bloc de pe strada Stelelor din Timişoara. Conform anchetatorilor, din primele cercetări, acesta este acelaşi tânăr care, cu câteva ore înainte, mai încercase să se sinucidă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara, Liana Dacilescu, a declarat că tânărul de 28 de ani a fost dus de poliţişti, în cursul zilei de duminică, la Clinica de Psihiatrie “Eduard Pamfil” din Timişoara, unde i s-au administrat calmante, doctorii lăsându-l apoi să plece.

“Tânărul a fost adus la Clinica de Psihiatrie, dar pentru a fi internat în spital pentru evaluare amănunţită ar fi trebuit să semneze un consimţământ. A fost liniştit şi cooperant, i s-au administrat calmante. Medicii au vorbit cu el, iar acesta a negat că a vrut să se sinucidă, a zis doar că a vrut să braveze. După ce s-a liniştit, pentru că nu a semnat consimţământul, a fost lăsat să plece”, a afirmat Dacilescu.

Poliţiştii din Timişoara au deschis o anchetă şi încearcă să stabilească circumstanţele producerii sinuciderii, deoarece tânărul nu a lăsat un bilet prin care să îşi motiveze gestul.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă