9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAproximativ 500 de persoane vor protesta, sâmbătă, în Prelungirea Ghencea

Aproximativ 500 de persoane vor protesta, sâmbătă, în Prelungirea Ghencea

Aproximativ 500 de bucureșteni vor participa, sâmbătă, la un marș de protest în Prelungirea Ghencea. Oamenii cer ”stradă, trotuare, pistă de biciclete, pod peste Centură”.

Protestul se va desfășura între orele 11.00 și 13.00, pe traseul Ansamblul Primăvara – Prelungirea Ghencea – intersecția Prelungirea Ghencea cu Șoseaua de Centură Domnești –  str. acces Cartierul Latin – Prelungirea Ghencea – str. Valea Oltului – Ansamblul Primăvara.

Citește și: Locuitorii din Prelungirea Ghencea protestează, marți, în fața PMB

Acesta este cel de-al patrulea protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. La sfârșitul lunii septembrie, ei au manifestat în fața Primăriei Generale, cerând lărgirea străzii și demararea lucrărilor la Șoseaua de Centură.

Conform celui mai recent răspuns transmis de PMB cetățenilor din Prelungirea Ghencea, din 2 octombrie, proiectul de lărgire a străzii este înghetat, pentru că una din firmele care se ocupa de lucrare a intrat în insolvență, iar PMB și asocierea de firme se judecă la Tribunalul București.

În ceea ce privește construirea unui pasaj suprateran pe Centura București-Domnești, acest proiect se află în stadiul de avizare, conform CNADNR. (Cele două răspunsuri se află anexate articolului și au fost trimise României Libere de către Inițiativa Prelungirea Ghencea.)

În august 2013, autoritățile locale au promis intervenții de urgență pentru fluidizarea traficului: demararea Proiectului Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti (largirea la patru benzi a strazii Prelungirea Ghencea si realizarea de trotuare pietonale, sens giratoriu și pasaj rutier peste Soseaua de Centura) și realizarea Șoselei de Centură ocolitoare.

Citește și: Protest în Prelungirea Ghencea pentru lărgirea şoselei şi stații RATB

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă