14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialRegele Mihai, "Doctor Honoris Causa" al UMF Timisoara

Regele Mihai, “Doctor Honoris Causa” al UMF Timisoara

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Victor Babes” din Timisoara sarbatoreste, in aceste zile, 62 de ani de la semnarea Decretului Regal de infiintare. Momentul a fost sarbatorit, ieri, cu fast, prin ceremonia de conferire a titlului de “Doctor Honoris Causa” Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei.
Insotit de Regina Ana, de princepele Radu si principesa Margareta, Mihai I a primit cu simplitate dis-tinctia, declarand ca nu priveste acest gest drept o recompensa. “Este o legatura intre generatiile care au luptat pentru ca Romania sa devina prospera si generatiile de maine”, a spus suveranul imediat dupa ce i-a fost conferit titlul.
La finalul ceremoniei, in cadrul careia istoricul Victor Neumann a facut o ampla descriere a istoriei Dinastiei Regale in Romania, iar rectorul UMF, Stefan Dragulescu, a rostit “laudatio”, familia regala a vizitat o expozitie de fotografie, deschisa pe unul dintre holurile institutiei de invatamant superior.
Prezenta la Timisoara a Majestatii Sale este legata si de “Zilele Culturii Germane”, eveniment organizat cu sprijinul Ambasadei Germaniei la Bucuresti. De altfel, familia regala a participat, aseara, la un concert omagial, iar Regina Ana a vizitat, ieri dupa-amiaza, Spitalul de Copii “Louis Turcanu”.

Cele mai citite

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...

Înțelegerea Declarației 700

Declarația 700 este un instrument esențial în cadrul sistemului de administrare fiscală din România, utilizat atât de antreprenori cât și de alte entități de...

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă