13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportVIDEO. Traian Băsescu: Ponta şi Iohannis sunt mincinoşi şi corupţi. Nu îl...

VIDEO. Traian Băsescu: Ponta şi Iohannis sunt mincinoşi şi corupţi. Nu îl susţin nici pe Ponta şi nici pe Iohannis. Susţin candidatul PMP. Toată populația României îi plătește campania lui Ponta. Nu mai vorbim despre moralitatea lui Iohannis care are un proces deschis cu ANI. Nu îi consider pe niciunul demn de a fi președinte

Traian Băsescu:  Am văzut în ultimele două luni o campanie furibundă împotriva mea. Fiecare tabară încearcă să mă arunce celeilalte tabere.

Traian Băsescu:  Nu îl susţin nici pe Victor Ponta şi nici pe Iohannis. Amândoi sunt mincinoşi şi corupţi.

Traian Băsescu:  Rămân consecvent. O susţin pe Elena Udrea. S-a demonstrat a fi un om corect.

Traian Băsescu:  Ponta, până de curând, era master la Cătănia, acum nu mai este, după ce și-a dat seamă că a scris o minciună. 

Traian Băsescu Ponta e doctor, altă minciună, a plagiat,  Ponta e corupt. A încercat să scoată prin lege problema cu Kaz Munai, România trebuia să primească 580 mil dolari, a încercat să scoată o lege.

Traian Băsescu:  Am intervenit la CCR, s-a dovedit că un avea dreptul și a scos o HG prin care în loc să ceară datoria de 580 milioane a fost de acord să primească doar 200 milioane pe care până acum statul nu i-a primit. S-a creat un protocol pentru un fond de investiții de un miliard de dolari, nu s-a creat nici măcar biroul pentru președintele acestui fond, deci Ponta e corput. 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/582e6e993fb8b6529e455a28d3cfdcb6/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  Sムnu uităƒm încercarea de a transfera de la Academie 2000 de hectare la baronul de Brăila, azi aflat în dificultate, destinați până la urmă lui Voiculescu. Parlamentul a respins până la urmă ordonanța. 

Traian Băsescu:  Povestea cu privatizarea CFR Marfă, când a încercat să bage în CSAT o decizie pur comercială legată de atribuirea către domnului Gruia Stoica a contractul de privatizare, sigur, domnul Stoica are ceva dificultăți azi, dar era partenerul dorit de coruptul Ponta. 

Traian Băsescu:  Dacă este să ne uităm pe declarațiile de avere, unde Ponta și soția sa reușesc să-l ajungă la numărul de case pe sfântul Iohannis, care din meditații și-a cumpărat șase case în Sibiu.

Traian Băsescu:  Vedem că azi se da mare democrat când în vara lui 2012 era mână în mână cu Ponta, Antonescu și Voiculoescu, a fost președintele de la Grivco, și el un oportunist, un om care minte. Suspendarea din 2012 îi leagă definitiv că fiind oameni care au nesocotit statul de drept și au fost gata pentru o lovitură de stat. 

Traian Băsescu:  Jocul acesta, președintele e pe ascuns cu Ponta sau Iohannis e mizerabil, iar lipsă de respect a celor doi pentru țara, pentru instituții, aroganța, nu-i fac pentru mine oameni cu care să pot avea un aranjament.

Traian Băsescu:  Moralitatea lui Iohannis, are un proces deschis cu ANI, cum îți permiți să riști situația dreptei, arată un oportunism feroce. 

Traian Băsescu:  Ponta foloseşte bugetul statului pentru campania electorală. Prin buget mituieste electoratul, ce fel de politician e acesta?  Cele 2,4 miliarde alocate primăriilor și restul până la 4,8 miliarde… bani împrăștiați pe cadouri electorale sunt bani pe care România îi împrumută și fiecare român îi va plăți. Toată populația îi plătește campania lui Victor Ponta. 

Traian Băsescu:  M-aș fi așteptat că acești domni să discute lucrurile serioase ale României. Poate iar veți spune s-a băgat președintele și nu se vede dl Iohannis. Cum să se vadă când nu are curaj să îi spună da-te mai încolo lui Ponta, adjunctul campaniei anunța cum va trăi bine Ponta dacă Iohannis iese președinte

Traian Băsescu:  Ce aș discuta eu dacă aș fi candidat: m-aș referi la poziția României cu privire la consolidarea justiției, la un lucru pe care azi prin atitudine candidații îl pun sub semnul întrebării, consolidam sau nu parteneriatul strategic cu SUA. 

Traian Băsescu:  Declarațiile frecvențe ale lui Ponta în care își apăra corupții, în care se bagă în justiție, au lăsat foarte multe semne de întrebare. Îl înțeleg pe Ponta, vrea să fugă de proastă guvernare, dar de ce nu vorbește Iohannis. De ce? Pentru că îi leagă Grivco. 

Traian Băsescu:  Aș vrea să știu cum văd relația România – Ucraina, una întreagă sau transnistrizata, cum văd poziția României legate de Statul Islamic, sunt lucruri pe care ei nu le discută, chiar dacă și le-au scris pe undeva printr-un program rămân nedezbatute pentru că au o singură grijă, pe care îl susține Băsescu.

Traian Băsescu:  Am dreptul la opțiune și poate le spun și românilor, așa cum plângeți dvs, președintele poate fi terfelit de dimineață până seară, iar când spune cineva – văi, ce spune președintele cu steagurile în spate.  Eu spun azi cu steagurile în spate că niciunul nu e bun pentru președinte și românii o vor regretă la o luna sau două dacă vreunul iese președinte. Nu îi consider pe niciunul demn de a fi președinte. 
_ _ _ 

Mai jos, integral, declaraţia de presă susţinută de preşedintele Traian Băsescu:

Este, zic eu, o foarte scurtă declaraţie de presă, o declaraţie de presă care mă vizează, în primul rând, pe mine şi ea pleacă de la o realitate. Am văzut în ultimele două luni o campanie furibundă a celor două blocuri politice, pe de o parte, Ponta cu propagandiştii lui şi cu parlamentarii, pe de altă parte, ACL, sau PNL, cum se numeşte acum, şi una, şi alta din tabere încercând să mă aloce celeilalte tabere. PSD spune că sunt în înţelegere cu Iohannis, PSD şi toţi propagandiştii lor; ACL, cu toţi propagandiştii lor – şi aici aş pune o paranteză: din păcate, oameni care au pretenţia că sunt de dreapta s-au înrolat în această zonă, deşi unii din ei până mai acum două luni nu ştiau cât de drăguţi şi cât de dulci să fie cu Ponta. Dar aceşti oameni de dreapta, acum, găsesc cu cale să propage mesajul că preşedintele este în înţelegere cu Ponta, de fapt. O să îi dezamăgesc şi pe unii, şi pe alţii. Nu îl susţin şi nu îl voi susţine pe Ponta şi nici nu am vreo înţelegere cu el. Nu îl susţin şi nici nu îl voi susţine pe Iohannis şi nici nu am vreo înţelegere cu el. Motivul valabil pentru amândoi poate fi rezumat în două cuvinte. Amândoi sunt mincinoşi, amândoi sunt corupţi. Nu mai vorbim de oportunismul care îi caracterizează pe amândoi.

În ceea ce mă priveşte, rămân consecvent în a susţine candidatul PMP, pe doamna Elena Udrea, pentru că este un om corect, un om care nu minte, un om care a făcut ceva când a fost ministru. De ce îi consider pe cei doi şi mincinoşi şi corupţi? Păi, s-o luăm puţin cu domnul Ponta. Mincinos – până de curând era master la Catania, acum nu mai este, în CV-ul oficial, după ce şi-a dat seama că a scris o minciună şi nu e în regulă, e uşor de verificat. Domnul Ponta este doctor – altă minciună, a plagiat. Domnul Ponta este corupt, vă dau doar câteva elemente: a încercat să scoată prin lege matrapazlâcul pe care l-a făcut cu KazMunaiGaz în cazul Rompetrol. Statul român trebuia să primească 580 de milioane de dolari, domnul Ponta a încercat să scoată o lege, am intervenit la Curtea Constituţională, s-a dovedit că n-avea dreptul să scoată o lege şi atunci a scos o hotărâre de Guvern prin care în loc să solicite să primească datoria de 580 de milioane de dolari, a primit sau a fost de acord să primească doar 200 de milioane de dolari, pe care vă confirm că până astăzi nu i-a primit statul român. Mai mult decât atât, s-a încheiat un protocol cu KazMunaiGaz prin care se instituie un fond de investiţii de 1 miliard de dolari. Nu s-a creat nici măcar biroul la care să stea preşedintele acestui fond, darămite fondul de 1 miliard de dolari. Deci, domnul Ponta este corupt. V-aş aduce aminte de încercarea de a transfera de la Academia Agricolă 2.800 de hectare de teren la baronul de Brăila, astăzi în dificultate, şi care, de fapt, erau destinaţi să ajungă la domnul Voiculescu. Datorită dezbaterii publice pe care am generat-o Parlamentul a respins ordonanţa de urgenţă prin care cele 2.800 de hectare trebuiau să ajungă la domnul Voiculescu. Sigur, şi situaţia în care se află domnul Voiculescu acum a fost un alt element care a făcut imposibil transferul. V-aş aduce aminte de povestea cu privatizarea CFR Marfă, când a încercat să bage pe seama CSAT o decizie pur comercială legată de atribuirea către domnul Gruia Stoica a contractului de privatizare, a privatizării CFR Marfă. Sigur, domnul Gruia Stoica are ceva dificultăţi azi, dar era partenerul dorit de coruptul Victor Ponta. Nu mai vorbim de simplul lucru, declaraţia de avere, unde Ponta, împreună cu soţia, reuşesc să-l ajungă la număr de case pe «Sfântul Iohannis». Şi, dacă ne uităm puţin la domnul Iohannis, constatăm că domnia sa din meditaţii a reuşit să-şi cumpere şase case în Sibiu – este declaraţia domniei sale, nu a mea. Vedem că astăzi se dă mare democrat de dreapta când, în vara anului 2012, era mână în mână cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu la suspendarea preşedintelui, a fost preşedintele de la GRIVCO. Deci el, ca şi Ponta, un oportunist, un om care minte. De altfel, suspendarea din 2012 îi leagă definitiv; în orice analiză a mea, până şi în sufletul meu îi leagă definitiv ca fiind oameni care au nesocotit statul de drept şi au fost gata pentru o lovitură de stat. Ăsta e Iohannis, cum e şi Ponta. 

Deci, din aceste motive, niciodată vreunul din cei doi nu va putea avea susţinerea mea nici tacită, nici verbală, în niciun fel, iar românii se vor convinge de adevărul a ceea ce le spun, că nu merită încrederea românilor nici unul din ei doi, se vor convinge dacă vreunul dintre ei va ajunge preşedinte. Eu sper să nu fie aşa. Dar jocul acesta, «preşedintele este pe ascuns cu Ponta», «nu, preşedintele este cu Iohannis», este mizerabil, iar calităţile lor şi umane şi ca politicieni şi lipsa de respect pentru ţară pe care o au amândoi, dovedită în vara anului 2012, lipsa de respect pentru instituţii, aroganţa nu îi fac pentru mine pe niciunul dintre cei doi oameni cu care să pot avea un aranjament. Marele meu regret este că PDL s-a pierdut în mocirla liberalilor şi astăzi îşi schimbă carnetele de la PDL la PNL. Nu mai vorbim din punct de vedere al moralităţii la domnul Iohannis, ştiind că are un proces neînchis cu ANI. Cum îţi permiţi să rişti situaţia dreptei? Asta arată oportunismul feroce pe care acest domn îl are şi este un argument în plus că niciodată nu voi fi cu el în vreun aranjament. Sau la Ponta: utilizează bugetul de stat în locul găleţilor din alegerile trecute; prin bugetul de stat, mituieşte electoratul. Ce fel de politician este acesta, când cealaltă parte, nebeneficiară de cadouri electorale din bugetul de stat din partea domnului Ponta, plăteşte aceste cadouri. Vreau să înţelegeţi un lucru: România are un deficit anul acesta de 2,2% din PIB, ceea ce înseamnă circa 3,4 miliarde de euro. Domnul Ponta face pomeni electorale din bani împrumutaţi. Vreau să fim foarte clari: cei 2,4 miliarde pe care i-a alocat primăriilor şi restul până la 4,8 miliarde, bani pe care îi împrăştie pe diverse cadouri electorale, sunt bani pe care România îi împrumută şi fiecare român îi va plăti. Toată populaţia îi plăteşte campania lui Victor Ponta. Cum aş putea să am aranjamente cu asemenea specimene de oameni politici?! Dar din păcate se găsesc şi aşa-numiţi ziarişti de dreapta care susţin această teorie. Nu le spun să le fie ruşine, să nu li se întâmple ceva rău, că sună ca un blestem când o spun eu, dar mă uit cât de mare este degradarea şi în partea dreaptă, dacă se recurge la o astfel de propagandă. Vai de capul românilor dacă unul dintre aceşti doi oameni va ajunge să fie preşedinte al României! Eu le trag un semnal de alarmă extrem de clar. Românii vor decide, dar să ştie ce aleg. La ce m-aş fi aşteptat? Ca aceşti domni şi echipele lor de propagandă să discute lucrurile serioase ale României. Iar astăzi veţi spune, poate: «Iar s-a băgat preşedintele şi nu se vede bietul domn Iohannis!» Păi cum să se vadă bietul domn Iohannis, când el nu are curaj să îi spună «dă-te mai încolo» lui Victor Ponta? Face miting în faţa Palatului Victoria şi nu pomeneşte numele lui Victor-Viorel Ponta. Adjunctul lui, şeful campaniei, anunţă cum va trăi bine Ponta cu Klaus Iohannis, dacă Iohannis va ieşi preşedinte. De aceea, resping orice afirmaţie a domnilor propagandişti, indiferent de culoarea lor politică, prin care încearcă să spună că din cauză că se bagă preşedintele, nu se vede bietul Iohannis. Iohannis nu se vede pentru că e de nevăzut şi pentru că e un oportunist care vrea să-şi pună o pălărie care deja i-a căzut pe ochi. 

Cred că mai sunt suficiente zile şi îmi dau cu părerea, ce aş discuta eu dacă aş fi candidat. M-aş referi la poziţia României cu privire la consolidarea justiţiei, poziţia mea cu privire la consolidarea justiţiei. M-aş referi la un lucru pe care astăzi, prin atitudine, candidaţii îl pun sub semnul întrebării – consolidăm parteneriatul strategic cu SUA sau nu? Este un lucru căruia trebuie să îi răspundă toţi candidaţii. Sau ne reorientăm spre Berlin, după părerea unora, sau ne facem, aşa, un ghiveci în stil dâmboviţean, puţin şi cu America, puţin şi cu Rusia, puţin şi cu China şi mai vedem noi ce facem? O astfel de abordare este o abordare ticăloasă care face deservicii României. România este într-o criză de credibilitate ca stat de drept, după lovitura de stat din vara lui 2012. Cu tot pactul meu de coabitare, nu am reuşit să conving că actuala putere este o putere care va consolida statul de drept, pentru că declaraţiile frecvente ale lui Ponta, în care îşi apără corupţii, în care ameninţă, în care se bagă în justiţie au lăsat foarte multe semne de întrebare cu privire la pactul de cooperare instituţională pe care l-am semnat cu Ponta. Deci România este într-o criză de credibilitate, iar oamenii aceştia nu răspund la principalele probleme. Nu i-am auzit nici pe Ponta, nici pe Iohannis să spună ce ar trebui să facă Guvernul dacă ei ar câştiga alegerile pentru ca România să mai salveze ce se poate salva din cele 12 miliarde de euro care au rămas necheltuiţi din fondurile de coeziune. Din 19 miliarde alocate s-au cheltuit şapte, mulţumită contractelor din timpul lui Boc şi nu celor din timpul lui Ponta şi au rămas necheltuite 12 miliarde. Iar la 31.12.2015, ce nu cheltuim, pierdem. Aş vrea să îi aud pe aceşti candidaţi dezbătând această problemă. Îşi trimit toate panaramele parlamentare să se ocupe de Băsescu seară de seară la televizor în loc să discute problemele serioase. Sub disputa cu cine este Băsescu, de fapt nu vor să vorbească despre problemele de fond. Îl înţeleg pe Ponta. El trebuie să fugă de proasta guvernare pe care a garantat-o României de la instalare şi până acum. Dar de ce nu vorbeşte Iohannis? De ce? Pentru că îi leagă Grivco. Pentru asta nu vorbeşte Iohannis. Aş vrea să-i aud vorbind despre bugetul apărării, aş vrea să-i aud sau ar trebui să-i auzim noi toţi, cei care ne ducem să-i votăm despre cum vor implementa obiectivele care s-au stabilit pentru România la summitul NATO de la Newport de acum câteva luni. Aş vrea să ştiu cum văd ei relaţia România – Ucraina, Ucraina întreagă sau o Ucraină transnistrizată, care e părerea lor, cum văd poziţia României legată de Statul Islamic, cum văd poziţia României legată de criza din Orientul Mijlociu, Palestina – Israel. Sunt lucruri pe care ei nu le discută. Chiar dacă şi le-au scris pe undeva printr-un program rămân nedezbătute pentru că au o singură grijă: pe care din ei doi îl susţine Băsescu, care dintre ei doi are un aranjament cu Băsescu. Şi repet, şi cu asta închei, nu am cu niciunul, nu-i consider pe niciunul politicieni apţi să fie preşedinţi ai României şi rămân consecvent, susţin candidatul PMP Elena Udrea. Punct. Vă doresc o seară bună!”.

 

Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă