19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSaga ordonanțelor s-a încheiat. Aleșii au adoptat aprobarea OUG 14 şi respingerea...

Saga ordonanțelor s-a încheiat. Aleșii au adoptat aprobarea OUG 14 şi respingerea OUG 13. Actele normative vor fi trimise spre promulgare președintelui Klaus Iohannis

UPDATE 13.44: Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi “pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi “pentru” şi trei abţineri.

Actele normative vor ajunge spre promulgare la președintele Iohannis.

 

13.37: OUG 13 a fost respinsă în plen.

13.25: Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a votat, marţi, în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, pentru respingerea ordonanţei de urgenţă 13 privind modificarea Codurilor penale, chiar dacă el a fost cel care a elaborat şi susţinut acest proiect ce a dus la ample proteste de stradă şi la demisia sa de la conducerea MJ. 

12.38: Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, Legea de aprobare a OUG 14, fără amendamente, urmând ca proiectul să ajungă în această şedinţă şi la votul final, împreună cu Legea de respingere a OUG 13.

În cadrul dezbaterilor, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a cerut ca toţi deputaţii să voteze pentru adoptarea proiectului OUG 14.

11.25: Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat, marți, raport de adoptare, cu majoritate de voturi, proiectului de lege de respingere a OUG 13/2017. Raportul pe OUG 13/2017 urmează să intre tot marți în dezbaterea plenului Camerei Deputaților alături de OUG 14/2017. Pentru ambele proiecte Camera este for decizional.

UPDATE: Şedinţa Comisiei juridice,c onvocată în vederea respingerii OUG 13 privind modificarea codurilor penale, a fost reprogramată abia după votul final, a declarat deputatul PSD Eugen Nicolicea, pentru Mediafax.

„Nu a venit de la Senat, o vom discuta la 15:30 (în Comisia juridică.n.r.), după şedinţa Biroului Permanent. Asta e, bunăvoinţă am avut, dar dacă nu este venită de la Senat, ce să facem?”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea. 

Astfel, plenul Camerei Deputaţilor va putea vota doar legea pentru adoptarea OUG 14/2017 care abrogă OUG 13 prin care au fost modificate Codul penal şi Codul de procedură penală, a precizat Nicolicea.

 


Deputații dezbat, marți, proiectul de Lege de aprobare a Ordonței 14, prin care a fost abrogată OUG 13. care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Tot marți, Comisia juridică a Camerei va da raportul privind proiectul de Lege de respingere a OUG 13/2017, proiect care a fost adoptat luni în plenul Senatului.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se întruneşte, de la ora 9.45, pentru a stabili ordinea de zi a şedinţei de plen. Dacă până la acea oră, Comisia juridică va fi trimis Biroului raportul privind Legea de aprobare a OUG 14/2017, aceasta va putea fi trecută pe ordinea de zi şi chiar votată în plen.

Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 14, care abrogă OUG 13 de modificare a codurilor penale, a fost aprobată în unanimitate de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, luni după-amiază.

În ce priveşte OUG 13/2017, proiectul de lege de respingere a ei a fost adoptat, luni, în plenul Senatului, cu 110 voturi favorabile, nouă abţineri şi un vot împotrivă, cel al senatorului PSD Ecaterina Andronescu.

Fiind un proiect aflat în procedură parlamentară de urgenţă, legea adoptată de Senat va ajunge marţi, de la ora 9.30, în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, însă punerea ei pe ordinea de zi a şedinţei plenului de marţi este puţin probabilă din cauză că este nevoie de timp pentru redactarea raportului şi, ulterior, de o şedinţă a Biroului Permanent care să aprobe punerea pe ordinea de zi a plenului.


 Citește și: VIDEO. Plenul Senatului a aprobat respingerea Ordonanței 13. OUG 14 a fost aprobată în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Tăriceanu: Unele țări europene se bucură că România își pierde timpul cu asemenea probleme


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă