12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea susține că la conducerea SIE ar fi necesar un om...

Liviu Dragnea susține că la conducerea SIE ar fi necesar un om politic

Liderul PSD, Liviu Dragnea, consideră drept ''înțeleaptă'' decizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a se consulta cu reprezentanți ai majorității parlamentare pentru numirea directorului SIE, informează joi Agerpres.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea susține că la conducerea SIE ar fi de dorit un om politic.

''Cred că este o decizie înțeleaptă a președintelui de a face o discuție preliminară cu majoritatea pentru alegerea directorului SIE. Altă variantă ar fi un blocaj. Dacă primim o propunere de care nu știam și o respingem, domnul Predoiu (adjunctul directorului acestui serviciu, n.red.) rămâne la SIE până la pensie. Nu vreau să fac negocieri la televizor, dar cred că principiul simetriei care a fost folosit în trecut nu este greșit'', a declarat joi, la Tulcea, președintele PSD.

Dragnea a mai spus că din punctul de vedere al profilului ar fi indicat ''un om politic cu un anumit pachet de calități''.

Întrebat ce părere are despre noul prim-adjunct al directorului SRI, Răzvan Ionescu, președintele PSD a menționat că nu-l cunoaște.

''Probabil că directorul SRI a avut o evaluare, a făcut o analiză și i-a propus președintelui această numire. Plec de la ideea de bună-credință și sper ca noul prim-adjunct al directorului SRI să fie un profesionist. Am înțeles că este tânăr, foarte bine pregătit în zone operative destul de specializate și sper să facă echipă bună împreună'', a mai spus președintele Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu se grăbește să numească un nou director al SIE și că va discuta pe acest subiect cu majoritatea parlamentară înainte ca propunerea să fie făcută publică.

''Dacă va fi politician sau nu, rămâne de văzut'', a precizat președintele României.

Iohannis a semnat joi decretul de numire în funcție a noului prim-adjunct al directorului SRI. Răzvan Ionescu, în vârstă de 45 de ani, își va prelua atribuțiile începând cu data de 24 martie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă