8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportMircea Marian: Doamna ministru de Interne a dat ordin ca numărul demonstranților...

Mircea Marian: Doamna ministru de Interne a dat ordin ca numărul demonstranților din piață să fie raportat subevaluat

Jurnalistul Mircea Marian a anunțat duminică seară că ministrul de Interne, Carmen Dan, a dat ordin ca numărul protestatarilor din centrul Bucureștiului să fie raportat, în mod intenționat, sub nivelul real.

"Doamna ministru de Interne a dat ordin verbal ca nr. celor prezenți la miting să fie raportat sub cel real. Spun asta subordonații ei, nu e de la mine. Sunt circa 15-17000 la Bucuresti, pe date oficiale, dar care nu vor fi facute publice. Ca sa fie clar la ce sunt bune secretarele, cand ajung ministru", a scris Mircea Marian pe Facebook.

Mircea Marian, aflat printre participanții la miting, a explicat că, potrivit unei surse din rândul forțelor de ordine, Ministerul de Interne are estimări precise, oficiale, legate de numărul participanților la miting, dar aceste estimări nu sunt destinate a fi făcute publice.

Conform datelor neoficiale, în centrul Bucureștiului se aflau, în jurul orei 19,30, circa 20.000 de demonstranți, care au pornit în marș de la Piața Universității spre sediul Guvernului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă