12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPonta se întâlnește cu reprezentanți ai societății civile pe tema crizei refugiaților

Ponta se întâlnește cu reprezentanți ai societății civile pe tema crizei refugiaților

Premierul Victor Ponta se întâlnește, vineri, cu reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice locale, pentru a discuta despre gestionarea crizei refugiaților, informează Biroul de presă al Executivului, citat de Agerpres. 

Întâlnirea are loc la solicitarea membrilor societății civile, care în urmă cu aproximativ o săptămâna trecută au transmis un apel autorităților să-și reconsidere atitudinea în privința crizei refugiaților. 

”Am primit apelul reprezentanților societății civile. Îl consider pertinent și oportun. Îi rog să accepte o reuniune la Guvern cu reprezentanții instituțiilor publice cu atribuții în acest domeniu pentru a face eforturi comune de implementare a deciziilor europene!”, a răspuns premierul Ponta atunci pe Facebook. 

Mai multe organizații neguvernamentale — între care Asociația Pro Democrația, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Salvați Copiii România, Societatea Academică din România și APADOR-CH — au solicitat autorităților să își reconsidere atitudinea în gestionarea crizei refugiaților și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate. 

Potrivit Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, “ca reacție la poziționarea inadecvată a autorităților române în criza refugiaților, în țară și la nivelul UE, numeroase organizații ale societății civile își declară ferm dezacordul, cerându-le acestora să își reconsidere atitudinea și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate”. 

Apelul societății civile privind criza refugiaților a fost semnat până în prezent de peste 50 de organizații și numeroși cetățeni, iar semnăturile de susținere se strâng în continuare, precizează comunicatul de presă. 

Semnatarii apelului susțin că “modul în care au reacționat autoritățile române, prin vocea președintelui, a premierului și miniștrilor, este inadecvat, ignorând atât tradiția țării care în nenumărate rânduri a deschis ușa refugiaților, cât și spiritul tratatelor internaționale la care România este parte”. 

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă