6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Premierul Sorin Grindeanu: Pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, îl creditez cu...

VIDEO. Premierul Sorin Grindeanu: Pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, îl creditez cu încredere totală fiindcă știe sistemul în ansamblu

Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu jurnaliștii DC News, în cadrul unui interviu, despre banii de salarii și pensii, despre programul Guvernului, dar și despre avertizarea venită din partea FMI și despre relația cu președintele Klaus Iohannis.

"Atâta timp cât există o înțelegere între noi și instituțiile europene, eu sunt un om liniștit. Tocmai de aceea, împreună cu Sevil Shhaideh, cu Marius Nica, consilierul de stat care se ocupă direct de fondurile europene, alături de ministrul Rovana Plumb, avem întâlniri săptămânale de progres. Nu fac ședințe de dragul ședințelor. La o primă îîntâlnire au participat membrii comisiei de audit. 

Marea noastră problemă, spun eu, este cea legată de infrastructură. Nu știm să chletuim banii europeni, ne mai punem și singuri bețe în roate. Este un exemplu pe care îl voi da tot timpul tocmai pentru a arăta un anumit stil de managemen", a declarat premierul. 

Întrebat ce a determinat alegerea lui Tudorel Toader pentru a conduce Ministerul Justiției, premierul Sorin Grindeanu a declarat că acesta este "omul de necontestat ca pregătire și statură".

Eu am făcut propunerea ca Tudorel Toader să fie ministru al Justiției și am considerat că o propunere apolitică e mai potrivită având în vedere contextul de care vă amintiți. Luasem decizia din timp, dar erau anumiți pași de urmat. Este unul din oamenii de necontestat ca pregătire și statură și mi-am dat seama de la prima vedere că este omul potrivit. Îl creditez cu încrederea totală fiindcă știe sistemul în ansamblu. Are această experiență și tocmai de aceea aștept evaluările pe care dânsul le va face. Vreau să văd doar raportul final. Concluziile trebuie să le tragă Ministerul Justiției.

Despre posibila schismă din cadrul ALDE, șeful Executivului a declarat că un astfel de eveniment nu îl îngrijorează fiindcă Daniel Constantin a afirmat că indiferent de situație, va susține coalișia de guvernare.

Am avut o discuție cu Daniel Constantin, care m-a informat că indiferent de ceea ce se întâmplă în interiorul ALDE, el va susține , în continuare, Guvernul Grindeanu. A și declarat, de altfel, că va susține acest cabinet. Îmi doresc, vorbind de o coaliție, să fie lucrurile clare. E normal, dar totodată, e treaba lor din interior să gestioneze situația. 

În ceea ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis, șeful Guvernului a declarat că aceasta se desfășoară "instituțional, corect".

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă