4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele Comisiei de control a SRI susține că ar fi utilă audierea...

Președintele Comisiei de control a SRI susține că ar fi utilă audierea lui Traian Băsescu, pe tema înregistrărilor prezentate de Ghiţă

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, susține că ar fi utilă audierea lui Traian Băsescu, cu privire la înregistrările vide publicate de fostul deputuat Sebastian Ghiță, în care fostul şef al statului vorbea despre mai multe dosare în justiţie.

Prezent într-o emisiune Antena 3, Adian Țuțuianu a explicat că „ar fi utilă” prezența lui Victor Ponta, a lui Sebastian Ghiță și a lui Traian Băsescu la audieri.

„Ne-am gândit că ar fi utilă prezenţa domnului Ghiţă, chiar a domnului Ponta, care şi-a exprimat public disponibilitatea de a veni la audieri şi chiar şi a fostului preşedinte Traian Băsescu. Am comunicat foarte clar că această investigaţie nu s-a încheiat. Eu cred că este foarte important să ştim dacă înregistrarea cu Traian Băsescu este corectă. Dânsul a spus că este adevărat, dar că este prelucrată înregistrarea”, a spus Adrian Ţuţuianu.

În 3 ianuarie, fostul deputat Sebastian Ghiţă a prezentat o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale șefei DNA Codruţa Kovesi şi al prim-adjunctului SRI Florian Coldea.

Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări din care ar reieși că Traian Băsescu ar fi „aranjat” condamnarea lui Dan Voiculescu. 


Citește și: Sebastian Ghiță a apărut din nou la televizor și susține că Traian Băsescu ar cunoaște nedreptăți din Justiție: Să vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii

„Fostul deputat Sebastian Ghiță, dispărut de la domiciliu și căutat de poliție în toată România, susține, într-o nouă înregistrare video, că în ultimii zece ani “multor persoane” li s-au făcut nedreptăți în justiție.”…citește continuarea aici.


 

La acel moment, fostul președinte Traian Băsescu a reacționat la acuzațiile lansate de Sebastian Ghiță.

 „(Sebastian Ghiţă-n.r.) afirmă gratuit. În primul rând, nu neg înregistrarea. În al doilea rând, este o înregistrare editată în care sunt scoase din context foarte multe lucruri. În al treilea rând, eu spun lucrurile acestea peste tot. Le-am spus într-un fel sau altul şi la televiziuni, le spun şi în discuţii cu oamenii pentru a-i face să înţeleagă că s-a ajuns prea departe cu puterea discreţionară a doi oameni, unul de numeşte Coldea şi altul se numeşte Kovesi”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru Mediafax, solicitat să comenteze înregistrarea publicată de România TV.

Traian Băsescu a afirmat că Dan Voiculescu a fost judecat corect, însă, dosarul nu a fost complet investigat. „Dacă mă întrebaţi pe mine, Voiculescu a fost judecat corect. Despre Adrian Sârbu nu ştiu nimic. Sigur, dosarul lui Voiculescu nu a fost complet investigat”, a spus Băsescu.


Judecătoarea Camelia Bogdan se gândește să-l cheme în instanță pe Sebastian Ghiță, întrucât înregistrările lui reprezintă un atac asupra statului de drept



Traian Băsescu a afirmat că Sebastian Ghiţă „este un om care încearcă să se apare în felul acesta”. Întrebat dacă acest demers îl va ajuta pe Sebastian Ghiţă, Băsescu a răspuns: „Sincer, nu cred”.

Și judecătoarea Camelia Bogdan a reacționat. Ea a susținut că a dispus confiscarea sumei de un milion de euro de la fiica lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, în dosarul BCR și susține că poate în urmă cu doi ani, fostului președinte „îi convenea și acum nu îi mai convine ca magistrații să dispună confiscarea de la toți cei care perfectează ilegalități”.


Citește și: Camelia Bogdan îi răspunde lui Traian Băsescu: Când Voiculescu a fost condamnat, îi convenea ca magistrații să dispună confiscarea de la cei care comit ilegalități. Acum nu îi mai convine

„Judecătoarea de la Curtea de Apel București a reacționat, marți, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a susținut, într-o nouă înregistrare video, că ea, împreună cu adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, ar fi aranjat condamnarea lui Dan Voiculescu, iar  Traian Băsescu ar avea informații cu privire la modul s-a petrecut acest lucru”… citește continuarea AICI.


 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă