13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportRomanii din diaspora cer mai multe centre de vot la Referendum

Romanii din diaspora cer mai multe centre de vot la Referendum

Reprezentantii mai multor asociatii ale romanilor din Europa si SUA au trimis o petitie Presedintiei, Guvernului si ministerului de Externe, in care reclama faptul ca romanii sunt in imposibilitatea de a vota la referendumul din 19 mai, din cauza numarului mic de sectii deschise in afara tarii.

"Aceasta situatie ingrijoratoare se datoreaza reglementarii prin care Guvernul Romaniei a stabilit ca centrele de votare sa fie amenajate exclusiv la ambasadele si consulatele Romaniei. Cum va puteti imagina, spre exemplu, ca 400.000 de romani cati traiesc in Madrid si imprejurimi vor putea vota intr-o singura zi la numai doua centre de votare din incinta ambasadei, respectiv consulatului", se arata intr-un comunicat semnat de Daniel Tecu, presedintele ADERE (Asociatia pentru Dezvoltarea Economica si Culturala a Romanilor din Spania).

Reprezentantii romanilor din afara granitelor tarii isi exprima speranta ca romanii care traiesc si muncesc dincolo de hotarele tarii prezinta interes pentru autoritatile romane nu doar pentru echilibrarea financiara a tarii, ci si atunci cand doresc sa-si exercite drepturile democratice, asa cum este si acela de a vota.

In petitie se mai precizeaza ca asa cum fiecarui membru al Guvernului si al Parlamentului i se va asigura dreptul constitutional de a vota, in acelasi fel acest drept trebuie sa le fie asigurat si romanilor din afara granitelor tarii: "consideram ca acest drept trebuie sa ne fie asigurat, fara sa fim obligati sa-l cersim prin petitii sau demonstratii in fata ambasadelor si consulatelor Romanesti din tarile unde traim".

Mai multe asociatii ale romanilor din Spania, reunite in ADERE, vor organiza, sambata, mitinguri de sustinere ale presedintelui suspendat Traian Basescu, la Madrid si Castellon. Asociatiile romanilor din Spania l-au invitat si pe Traian Basescu sa participe la aceste mitinguri.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă