10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis îl felicită pe Biden: Sper să continuăm Parteneriatul Strategic. Ce spun...

Iohannis îl felicită pe Biden: Sper să continuăm Parteneriatul Strategic. Ce spun alți politicieni

Președintele Iohannis și-a exprimat dorința pentru continuarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. 

„Felicitări preşedintelui Joe Biden şi vicepreşedintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm şi să aprofundăm Parteneriatul Strategic în beneficiul popoarelor noastre şi să lucrăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a scris Iohannis, miercuri, pe Twitter.

La rândul său, vicepremierul Dan Barna a spus că valorile fundamentale americane precum libertatea, domnia legii şi democraţia sunt şi ale noastre.

„Preşedintele Joe Biden spunea în urmă cu câteva minute: ‘America va conduce lumea prin puterea exemplului’. Vom lucra îndeaproape cu noua administraţie americană. Avem un parteneriat strategic pe care îl dorim continuat şi dezvoltat, avem relaţii economice cu potenţial de a creşte la un nivel mult mai mare şi mai ales avem de cultivat o prietenie pe care să o lăsăm moştenire celor care vor veni după noi. Valorile fundamentale americane precum libertatea, domnia legii şi democraţia sunt şi ale noastre. Din acest motiv, America a fost pentru bunici şi continuă să fie un model şi pentru noi. Aşa va rămâne. Acum şi întotdeauna”, a scris Barna, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, după ceremonia inaugurală de la Washington.

Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, afirmă că o Americă unită în interior şi implicată în NATO, Europa şi în lume reprezintă o garanţie pentru pacea, democraţia, securitatea şi prosperitatea noastre comune.

„Joe Biden devine al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, după o ceremonie de învestitură şi un discurs demne de prima democraţie a lumii. O Americă unită în interior şi implicată în NATO, Europa şi în lume reprezintă o garanţie pentru pacea, democraţia, securitatea şi prosperitatea noastre comune. Aştept cu plăcere să lucrăm împreună cu nouă administraţie pentru reconfirmarea, întărirea şi aprofundarea relaţiei transatlantice”, a scris Mircea Geoană, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, după ceremonia de învestitură de la Capitoliu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a salutat preluarea de către Joe Biden a mandatului şi s-a arătat convins că parteneriatul cu România va fi extins.

“Salut preluarea mandatului de preşedinte al Statelor Unite ale Americii de către Joe Biden. Planul economic şi social al noii administraţii americane, din care pot învăţa şi guvernanţii din România, se ridică la 1,9 trilioane de dolari şi cuprinde, printre altele, creşterea salariului minim la 15 dolari / oră, acordarea unui sprijin financiar fiecărei familii pentru stimularea consumului, creşterea finanţării pentru campania de vaccinare şi educaţie, proiecte mari de infrastructură şi modernizarea economiei. Mai exact, măsuri economice propuse şi de PSD şi atacate în mod repetat de alianţa PNL-USR”, a scris Ciolacu pe Facebook. 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă