7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE. Cristian Bușoi, validat în funcția de secretar interimar al PNL, după...

UPDATE. Cristian Bușoi, validat în funcția de secretar interimar al PNL, după demisia lui Marian Petrache

UPDATE 14.17: Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a fost validat, luni, în funcţia de secretar general interimar al partidului, cu majoritate de voturi, de către Biroul Politic Naţional (BPN), după ce contracandidatul său la această funcţie, senatorul Iulian Dumitrescu, şi-a retras candidatura, informează News.ro.

11.22: Conducerea vechiului PNL l-a propus, luni, pe europarlamentarul Cristian Bușoi pentru funcția de secretar general interimar al Partidului Național Liberal, potrivit unor surse din partid, citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, BPN al vechiului PNL a decis cu 25 de voturi pentru desemnarea lui Bușoi în această funcție. Senatorul Iulian Dumitrescu a obținut doar două voturi favorabile pentru această funcție.

BPN al PNL se reunește luni la Parlament pentru a valida această decizie.


Biroul Politic Central al PNL se reunește, luni, începând cu ora 11.00, pentru a desemnat secretarul interimar al formațiunii, ca urmare a demisiei lui Marian Petrache, informează News.ro.

Lideri din PNL s-au întâlnit, duminică, într-o reuniune informală pentru a discuta cine va ocupa funcţia de secretar general al partidului, propunere pe care va fi prezentată, luni, în şedinţa Biroului Politic Central. Printre numele care ar putea ocupa funcţia de secretar general sunt preşedintele PNL Bucureşti Cristian Buşoi şi liderul din Prahova Iulian Dumitrescu.

Potrivit unor surse citate de News.ro, majoritatea organizaţiilor PNL ar fi decis să îl susțină pe liderul PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, pentru a prelua interimar, până la Convenţia partidului din vară, funcţia de secretar general.



Decizia privind funcţia de secretar general trebuie oficializată în cadrul Biroului Politic Central. Postul de secretar general al PNL a rămas vacantă după ce, în urmă cu o săptămână, Marian Petrache a anunţat că demisionează din toate funcţiile pe care le are în partid, incluzând-o şi pe cea de secretar general interimar.. Decizia lui a venit după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru luare de mită şi şantaj.

Ce acuzații îi aduce DNA lui Marian Petrache

Direcția Națională Anticorupție (DNA) precizează, într-un comunicat de presă, că s-a început urmărirea penală a lui Marian Petrache, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și șantaj, în perioada în care era secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice.

Procurorii DNA îl acuză că, în cursul anului 2008, Marian Petrache, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la primarul unei comune din județul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei), în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor legale.

De asemenea, la solicitarea acestuia, martorul ar plătit organizației politice, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi, mai susțin procurorii DNA. Foloasele necuvenite ar fi fost obținute de Marian Petrache prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul județului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar

DNA îl mai acuză că, pentru a-și înmatricula un autoturism în București, primarul și-ar fi schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului. 

 

 

 

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă