15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPremierul Dăncilă s-a întâlnit comisarul european pentru buget

Premierul Dăncilă s-a întâlnit comisarul european pentru buget

“Prim-ministrul Viorica Dăncilă a punctat principalele elemente de interes pentru România în raport cu viitorul Cadru Financiar Multianual post-2020, subliniind importanţa menţinerii unor alocări substanţiale pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună, a promovării de soluţii care să contribuie la simplificarea şi flexibilizarea procesului de implementare, la nivelul statelor membre şi beneficiarilor, a programelor şi instrumentelor financiare europene. În acest context, a reiterat şi susţinerea României pentru alocările necesare susţinerii noilor priorităţi ale Uniunii”, arată Executivul într-un comunicat de presă.

Aceasta i-a mai transmis comisarului european pentru Buget şi Resurse Umane, Günther Oettinger, că în vederea obţinerii unui acord politic asupra Cadrului Financiar Multianul post-2020, România ar putea organiza, la finele lunii octombrie, o conferinţă internaţională privind viitorul politicii de coeziune.

“Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat oportunitatea pe care deţinerea Preşedinţiei Consiliului UE o reprezintă pentru România în demonstrarea profundului său ataşament pentru construcţia europeană şi în promovarea interesului european. Premierul României a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România şi le va asuma, în cadrul exercitării mandatului la Preşedinţia Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore, schimbul de opinii vizând în principal negocierile referitoare la viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, dosar prioritar aflat în portofoliul comisarului european Gunther Oettinger”,mai arată sursa citată.

Nu în ultimul rând, premierul Dăncilă şi comisarul european Günther Oettinger au convenit asupra demarării, la Bucureşti, în perioada septembrie – noiembrie 2018, a unui dialog la nivel de experţi în domeniile buget şi resurse umane.

În cadrul vizitei oficiale de la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit şi cu diplomaţii Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Cu ocazia vizitei la sediul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană, şeful Executivului a inaugurat expoziţia ”Romanian Nuances ” a pictorului Emil Ciocoiu şi a sculptorului Vladimir Kazan, în contextul celebrării Centenarului în capitala europeană.

Dăncilă, a avut, marţi, o întrevedere şi cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, cu care a discutat despre politica agricolă comune, dar şi despre inundaţiile din România din ultima perioadă. Premierul român va avea o întâlnire şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă