20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecial# Colectiv. Un număr IMPRESIONANT de protestatari și la Timișoara

# Colectiv. Un număr IMPRESIONANT de protestatari și la Timișoara

UPDATE 23.09: Mitingul de la Timișoara, unde s-au adunat 4.000 de persoane, s-a încheiat, relatează Mediafax. 

Miercuri seară, în paralel cu protestul din Piața Victoriei, a avut loc spectacolul de operă ”Bărbierul din Sevilla”. În pauza spectacolului, oameni ieșiţi în balconul Operei din Timișoara au fost loviți cu ouă de către unii dintre protestatari.

Mitingul s-a încheiat fără alte incidente, iar spectatorii de la Operă au ieşit pe uşile laterale, cea principală, în faţa căreia avea loc acţiunea de protest, fiind blocată. 

——

În Piața Operei din Timișoara s-au adunat, miercuri seara, aproximativ 7.500 de persoane. Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale și poartă pancarte pe care scrie, între altele: “32 de îngeri ne-au dat nouă aripi”, Hei, ce fai faci, Dottore?” “Nu doar demisii vrem, ci şi schimbare”. “Demonstrăm, ne implicăm, perseverăm”, relatează Mediafax. 

Pe clădirea Operei din Timişoara, la balcon, a fost aşezat un steag tricolor foarte mare, pe care scrie: “Bunicii la război, părinţii la Revoluţie, acum este rândul nostru”.

Citește și: Protestele cuprind toată țara: Oamenii au ieșit în stradă și scandează împotriva Patriarhului Daniel

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii, între care se află foarte mulţi tineri, dar şi revoluţionari, scandează “Ruşine/Ruşine/Ruşine să vă fie!”.

În Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară au loc mitinguri similare, aceste acţiuni având loc după ce, marţi seară, peste 25.000 de oameni au mărşăluit prin Capitală cerând demisiile premierului Victor Ponta, ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

 Citește și: #Colectiv. Mii de oameni, în stradă la Cluj

În urma protestelor, premierul Victor Ponta şi-a anunţat demisia, fiind urmat de primarul Cristian Popescu Piedone.

Cele mai citite

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

Platforma OnlyFans se confruntă cu o anchetă în Marea Britanie

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul mass-media, Ofcom, a deschis o investigație pentru a stabili dacă site-ul OnlyFans, destinat exclusiv adulților, face suficiente eforturi...

Mesaje haioase de 1 Mai. O selecție de urări de Ziua Muncii

Ziua Muncii sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește în fiecare an în țara noastră. În această zi, mulți sunt liberi, însă sunt și persoane...
Ultima oră
Pe aceeași temă