12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecial#Colectiv. Elevii vasluieni, solidari cu mișcarea din București

#Colectiv. Elevii vasluieni, solidari cu mișcarea din București

Circa 200 de tineri, majoritatea elevi de liceu, au mărșăluit, joi seară, pe străzile din Vaslui. Protestatarii au scandat lozinci prin care au îndeamnat oamenii să iasă la proteste: “Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, “Uniţi salvăm toată România”, “Toţi politicienii aceeaşi mizerie”, relatează Mediafax. 

Manifestanţii parcurg străzile principale din municipiul Vaslui, însoţiţi de maşini de poliţie, jandarmi şi pompieri.

Citește și: LIVE TEXT. Proteste în Piața Universității și Constituției. Patriarhul Daniel, în vizorul celor 10.000 de manifestanți

Marţi seară, după cele trei zile de doliu național și după un marș al tăcerii în memoria victimelor din Clubul Colectiv, peste 25.000 de persoane au ieșit în stradă în București, iar alte câteva mii în alte orașe din țară, pentru a-și exprima revolta.

În urma protestelor, miercuri dimineață, premierul Victor Ponta a anunțat că îşi depune mandatul, precizând că speră că demisia Guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă și adăugând că este nevoie de soluţii raţionale. Ulterior, și primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedona, anunța că demisionează din funcție, spunând că-şi asumă vina morală pentru tragedia din Clubul Colectiv.

În acest context, bucureştenii au ieșit din nou în stradă, miercuri, în Piaţa Universităţii, în număr și mai mare – 30.000 -, ei manifestând împotriva corupției din sistem și cerând dreptate și alți lideri politici.

Manifestări similare au fost organizate în mai multe orașe din țară, la care au participat zeci de mii de oameni. În urma acestor proteste, printre manifestanţi s-a conturat ideea creării unui partid nou, format din “oameni tineri şi corecţi”, care să primească numele “Colectiv”.

Citește și: #Colectiv. Sute de tineri, în stradă în Suceava

Joi seară, proteste au loc şi la Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Arad, iar în București protestează peste 5.000 de oameni.

În urma incendiului din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă