17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAccident rutier Turcia: Patru români, internați în continuare în spital. Alți șapte...

Accident rutier Turcia: Patru români, internați în continuare în spital. Alți șapte au fost externați

Patru cetăţeni români mai sunt internați în spitalele din Turcia, după ce, luni, au fost implicați într-un accident rutier. Alți șapte au fost externați, miercuri, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

Echipa consulară mobilă a efectuat, marți, o nouă vizită la unităţile spitaliceşti din localităţile Manavgat şi Antalya, în vederea asigurării asistenţei consulare pentru victimele accidentului rutier şi monitorizării stării de sănătate a cetăţenilor români. 

Ministerul de Externe susţine că unul dintre cei doi cetăţeni români internaţi în unităţile spitaliceşti din Antalya a fost operat marţi, intervenţia chirurgicală fiind finalizată cu succes. Această persoană se află în continuare la secţia de terapie intensivă, fiind vizitat de membrii echipei consulare mobile. Starea de sănătate a celei de-a doua persoane este bună ca urmare a operaţiei de şold la care a fost supusă luni după-amiaza. Potrivit MAE, în cazul acestei persoane urmează să fie stabilită data unei interveniţi chirurgicale la umăr. 

Familiile celor doi cetăţeni români care au decedat ca urmare a accidentului s-au deplasat în Turcia, fiind sprijiniţi atât de către membrii echipei consulare mobile, cât şi de reprezentanţii firmei de pompe funebre care se va ocupa de repatriere. Echipa consulară a întreprins demersurile legale în vederea obţinerii certificatelor de deces şi repatrierii trupurilor neînsufleţite. 

Citește și: MAE: 11 dintre românii răniți în accidentul rutier dinTurcia rămân în spitale

Echipa consulară mobilă s-a deplasat marţi şi la hotelul unde sunt cazaţi cei zece cetăţeni români care au fost externaţi, ocazie cu care au fost purtate discuţii referitoare la detaliile repatrierii. 

MAE arată că în funcţie de disponibilitatea curselor aeriene, cetăţenii români se vor întoarce în ţară miercuri şi joi, costurile aferente repatrierii fiind suportate de agenţia de turism care a organizat excursia. 

Celula de criză îşi continuă activitatea şi menţine în permanenţă legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne de la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al ţării noastre în Antalya.

Un accident de microbuz a avut loc, luni, în Turcia, în urma căruia doi cetăţeni români au murit, iar alţi 14 au fost transportaţi la spitale pentru acordarea îngrijirilor medicale. MAE precizează că în microbuzul implicat în accident se aflau 16 turişti de cetăţenie română. 

Citește și:  Accidentul din Turcia, cauzat de condiții meteo nefavorabile

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Eugenie Bouchard, înapoi pe terenul de tenis

Considerată una dintre cele mai sexy jucătoare de tenis din lume, Eugenie Bouchard le-a dat o palmă criticilor care afirmau că și-a irosit talentul...

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...

Mihai Enache îl întreabă pe Nicușor Dan de unde îi vin banii pentru campania electorală. Ambii sunt candidați la Primăria Capitalei

Mihai Enache, președintele filialei AUR București și candidat la funcția de primar general, l-a întrebat insistent pe Nicușor Dan de unde îi vin banii...
Ultima oră
Pe aceeași temă