15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialMAE: 11 dintre românii răniți în accidentul rutier dinTurcia rămân în spitale

MAE: 11 dintre românii răniți în accidentul rutier dinTurcia rămân în spitale

11 cetățeni români mai sunt internați, marți, în spitalele din Turcia, iar alte trei persoane au fost externate, după ce, luni, au fost victimele unui accident de microbuz care a avut loc într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Echipa consulară mobilă şi reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya s-au deplasat, luni, la spitalele din Manavgat şi Antalya, pentru a oferi asistență consulară victimelor și a monitoriza starea lor de sănătate, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel Ministerul de Externe informează că la spitalulul de stat din Manavgat sunt internați nouă cetăţeni români, a căror stare de sănătate este stabilă. Ei se află, în continuare, sub supraveghere medicală. Unul dintre cetăţenii români a fost supus unei intervenţii chirurgicale, starea sa fiind gravă, dar stabilă. Totodată, un alt cetățean român fost transportat de urgenţă la un spital privat din Antalya. El este internat la secția de Terapie Intensivă, cu multiple leziuni. Medicii urmează să stabilească dacă el poate fi operat la coloană, în cursul zilei de marți. O altă persoană a suferit, luni după-amiaza, o operație la șold și este internată într-un alt spital din Antalya.

Citește și: UPDATE. Doi români au murit și alți 14 au fost răniți într-un accident de microbuz în Turcia.MAE activează celula de criză

Alți trei cetățeni români au fost externați, iar în prezent sunt cazați la un hotel din localitatea Manavgat, potrivit sursei citate.

MAE precizează că repatrierea cetăţenilor români răniţi se va face în mod etapizat, în funcţie de evoluţia stării lor de sănătate. În ceea ce privește cei doi cetățeni români decedați, după  finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile lor vor decide asupra modalităţilor de repatriere.

Ministerul român mai afirmă că celula de criză îşi continuă activitatea şi menţine în permanenţă legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne de la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al României în Antalya. 

Un accident de microbuz a avut loc, luni, în Turcia, în urma căruia doi cetăţeni români au murit, iar alţi 14 au fost transportaţi la spitale pentru acordarea îngrijirilor medicale. MAE precizează că în microbuzul implicat în accident se aflau 16 turişti de cetăţenie română. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă